Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi (TEM) Eski Başkanı Turgut Aslan’ı evinde ziyaret etti.

Başkan Erbaş, ziyarette geçmiş olsun dileklerinde bulundu, Aslan’ın gaziler gününü tebrik etti.

Başkan Erbaş, gaziliğin önemli bir mertebe olduğunu ifade etti, “Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar ve hayırlı, uzun ömürler nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

İnsanın bu dünyada yaptıklarının ahirette mutlaka karşısına çıkacağını belirten Başkan Erbaş, “ İnşallah sizin gaziliğiniz, daha önce memleketimiz ve milletimiz için yapmış olduğunuz fedakarlıklar amel defterinizde karşınıza çıkacak.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Diyanet olarak din istismarı ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de programlar düzenleyerek FETÖ ve DEAŞ’ı anlattıklarını, insanları aydınlattıklarını kaydetti. 

TEM Dairesi Eski Başkanı Turgut Aslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Erbaş'tan Aslan’a Hac Sözü

Aslan ziyaret sırasında Başkan Erbaş’a 2015’te hacca gitmek için tüm hazırlıklarını tamamladığını ancak görevi dolayısıyla gidemediğini ifade etti. Bunun üzerine Başkan Erbaş, Aslan’a “Önümüzdeki yıl ‘biz hazırız’ dediğiniz zaman biz sizi hacca götürürüz inşallah.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan