Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde sabah namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, namazdan sonra yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgın tedbirleri dolayısıyla ara verilen camilerde cemaatle namaza, vakitlerinin tamamında yeniden başlanıldığını söyledi.

İlk olarak bir ay önce Cuma, öğle ve ikindi namazlarında cemaatle namaza başlanıldığını ifade eden Başkan Erbaş, “Şimdi de sabah, akşam, yatsı namazlarımızı da kılmaya başlamış olduk. Rabbim kabul eylesin, bizleri camilerimizden ayırmasın” dedi.

Başkan Erbaş, bir hadis-i şerifte Hazreti Peygamberin, “Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı o anda, Allah'ın arşının gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insandan birisi de kalbi camilere, mescitlere bağlı olanlar” buyurduğunu hatırlatarak, “Rabbim, kalbimizi, gönlümüzü, bedenimizi camilerden uzak eylemesin. Neslimizi, çocuklarımızı neşe ve huzuru mescitlerde bulanlardan eylesin. İnşallah onları bu şekilde yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin” diye konuştu.

Camilerin müminlerin neşeyi ve huzurun içinde bulduğu mekanlar olduğunu belirten Başkan Erbaş, sözlerini şu duayla tamamladı:

“Cenab-ı Hak içerisinde bulunmuş olduğumuz salgın hastalıktan insanlığı muhafaza eylesin. Vefat edenlere rahmet eylesin. Hasta olanlara şifalar nasip eylesin. Milletimizi, memleketimizi ve bütün insanlığı bu salgın hastalıktan dolayı düşmüş olduğu sıkıntıdan en kısa zamanda kurtarsın.”

Editör: Mehmet Çalışkan