Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin yeni hizmet binasının tanıtım törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş burada yaptığı konuşmada, İslam Medeniyetinin bir ilim medeniyeti olduğunu ifade ederek, “İlk gelen vahiyde Rabbimiz okumanın, öğrenmenin, kalemin öneminden bahsediyor. Bu da şu anlama geliyor. Bu ümmetin çocuklarının elinden kitap, kalem eksik olmayacak” dedi.

Başkan Erbaş, ikinci gelen vahiyde insanların irşad edilmesinin emredildiğini hatırlatarak, Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde öğrenilecek ilmin insanların irşadı için kullanılacağını kaydetti.

İhtisas merkezinde yapılan eğitimin önemine ve kapsamına değinen Başkan Erbaş, “İlim olmadan, bilgi, hikmet olmadan din hizmeti olmaz. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. Bunun için hizmet içi eğitimlerle hocalarımızın niteliklerini sürekli yükseltmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, vaizlerin, müftülerin dini yüksek ihtisas merkezlerinde yetiştiğini ifade ederek, Türkiye’de 10 tane böyle merkezin olduğunu ama daha fazla ihtisas merkezine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sahih dini bilgi ile insanları eğitmenin önemine işaret eden Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Eğer biz Kur’an ve sünnet çizgisinde elde ettiğimiz bilgiyle insanımızı donatmazsak o zaman bu boşluğu bazen aşırı uçlarda olan, sünneti hafife alan, sünnetle hurafeyi karıştırıp bunu din haline getiren kişiler dolduruyor. Bunun da acısını yaşıyoruz. En çok istismar edilen unsurlardan birisi dindir. Dinin istismar edilmesini önleyecek olan da biziz. Kur’an ve sünnetten taviz vermeden ve ikisinin arasını da açmak isteyenlere de fırsat vermeden bu işi yapacağız.”

Başkan Erbaş, Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin yeni binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Toplantıya, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, çevre il ve ilçe müftüleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Yapımı tamamlanan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin yeni binasında, 20 derslik, 6 çalıştay odası, 12 eğitim görevlisi odası, konferans salonu, kütüphane, bilgisayar odası ve yemekhane bulunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan