Diyanet İşleri Başkanlığı, yaygın din eğitimi çalışmaları çerçevesinde; işitme engellilere yönelik yürütülen Kur'an kursu hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini arttırmak, alanda çalışan personelin görev heyecanını ve hizmet kalitesini yükseltmek, yapılan çalışmalarda birliktelik sağlamak amacıyla "İşitme Engellilere Eğitim Veren Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı’nın açış konuşmasıyla başlayan seminerlerin ilk etabında DİB Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak “Diyanet İşleri Başkanlığı Engellilere Yönelik Din Hizmeti”, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut “Engellilere Yönelik Yaygın Din Eğitimi Hizmetleri” konulu sunum yaptı.

Dokuz hafta sürecek olan seminerde; işitme engellilere eğitim veren personele “Etkili İletişim Teknikleri”, “Engelliler İçin Özel Eğitim Kapsamı ve Metotları”, “Engelli Birey ve Ailelerine Yönelik Manevi Destek”, “Engelli Psikolojisi ve Engelliye Yönelik Tutumlar”, “MEB Engellilere Yönelik Faaliyetler ve Ortak Yapılabilecek Çalışmalar”, “Artikülasyon”, “İşaret Diliyle Dini Metin Çevirileri”, “Özel Eğitimde İşitme Engellilerde Din Eğitimi”, “İşaret Dili Dini Kavramlar”, “İşaret Diliyle Kur’an Öğretimi” konularında bilgilendirme yapılacak.

Dinin kuşatıcılığının engel tanımaması ilkesiyle başlatılan seminer programına, engelli vatandaşları dini hayatla buluşturmak için görev yapan ve yapması planlanan 200 personel katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan