Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında ziyaretlerini tamamlayan hacıların yurda dönüşleri sürüyor. Mekke’den son kafile 15 Eylül’de Medine’ye geçecek. Medine’den 20 Eylül’de Türkiye’ye dönecek son kafile ile hacıların yurda dönüşleri tamamlanacak.

Diyanet Bayan İrşad Ekibi Türk Hacıları Yalnız Bırakmadı

2018 Yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde kutsal topraklarda görev alan “Diyanet Bayan İrşad Ekibi” haccın bütün evrelerinde hacıların yanında oldu. 27 Temmuz - 6 Eylül tarihleri arasında görevlendirilen İrşad Ekibi, Diyanet organizasyonu ve şirketlerin planlaması ile yurt içinden ve yurt dışından gelen bayan hacılara yönelik programlar hazırladı.

Mekke Bayan İrşad Koordinatörü Sedide Akbulut, İrşad Ekibi’nin kutsal topraklarda yürüttüğü çalışmalar hakkında sitemize açıklamalarda bulundu. Hazırlanan irşad programlarının “hac öncesi” ve “hac dönüşü” olmak üzere iki bölüme yönelik olduğunu belirten Akbulut, konuşmalarına şu sözlerle devam etti:

“Bayan Fetva İrşad ekibimiz, kafilelerin Mekke’ye geliş tarihleri dikkate alınmak suretiyle hac öncesinde; hacca hazırlık ekseninde Arafat, Müzdelife, Mina, tavaf, haccın sembollerinin anlamı, Mekke’de vaktin değerlendirilmesi gibi başlıklar göz önünde bulundurularak temel konulara yönelik programlar hazırladı. Arafat sonrasında ise hacı kalabilmek, örnek Müslüman olabilmek, namaz ve helal rızkın haccın korunmasındaki önemi gibi başlıklar üzerinde duruldu. Düzenli olarak bilgilendirme toplantıları yapıldı ve bütün toplantıların sonunda hacılarımızın sorularına tek tek cevap verildi, zihinlerinde var olan hacca dair soru işaretleri giderilmeye çalışıldı.”

Mekke’de 423 Bayan İrşad Görevlisi Hacılara Hizmet Etti

“İrşad ekibimizin çalışmalarına ilaveten gerek Başkanlığımız gerekse özel şirketlerde görev alan 423 bayan irşad görevlimiz tarafından, kafilelerdeki bayan hacılara yönelik irşad programları hazırlandı. Bu doğrultuda; mukabeleler okundu, hatim duaları yapıldı, fetva nöbetleri tutuldu, Kur’an-ı Kerim bilmeyen hacılarımıza Kur’an eğitimi verildi ve oda ziyaretleri yapılarak irşad eğitim süreci bir bütün olarak icra edildi.”

“Haccın Mahiyeti Hacılarımızın Gönül Dünyasına İlmek İlmek İşlendi”

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı 383 kafilenin konakladığı 132 otel ve özel şirketlere bağlı 73 kafilenin konakladığı 36 otelde, Mekke’nin her bölgesindeki hacılarımız ayrı ayrı ziyaret edildi. Haccın mahiyeti hacılarımızın gönül dünyasına adeta ilmek ilmek işlendi.”

Mekke Bayan İrşad Ekibi tarafından icra edilen programlara bayan hacılar büyük ilgi gösterdi. Programın düzenlendiği bütün otellerde mescidler ve konferans salonları doldu taştı.

Editör: Mehmet Çalışkan