Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ülkemizin dört bir yanında ve yurtdışında birçok ülkede cami inşa faaliyetleri sürüyor.

Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle inşa edilen yurtdışındaki camilerden bir kısmı ibadete açılmış (Örn. Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi, Rusya Moskova, Belarus Minsk Camileri), bir kısmı da açılışa hazır hale getirilmiş (Özbekistan Bişkek, Kıbrıs Lefkoşa Hala Sultan Camileri) durumda. Bunların dışında halen yapımı devam eden onlarca cami inşaatı yükselmeye devam ediyor.

Geçmişten bugüne camilerimizin inşasını üstlenen hayırsever milletimizin bu konuda verdiği destek hiçbir zaman eksilmemiş, “şehadetleri dinin temeli” olan ezanların yükseldiği ulu mabedler, bu bitmeyen destek ile inşa edilmeye devam edegelmiştir.

Bu gerçekten hareketle, Diyanet İşleri Başkanlığı, yurtiçi ve yurtdışında yapımı devam eden camilere katkı sağlamak amacıyla 17 Ağustos 2018 Cuma günü aziz milletimizin desteğine başvuracak, Diyanet, ülke genelinde ve yurtdışında yapımı devam eden ve yeni projelendirilen camiler yardım seferberliği başlatıyor. 

81 İl ve İlçelerinde 90 bini aşkın camide bu hafta cuma namazı sonrası yardım kampanyası düzenlenecek.

Editör: Mehmet Çalışkan