Diyanet Dergisi, Eylül sayısıyla da ilgileri şimdiden üzerinde topladı.

“Geçmişten Günümüze Kur’an Eğitimi” başlığıyla yayımlanan Diyanet Dergisinin bu ayki gündemi: Kur’an Eğitimi. Kur’an Eğitimiyle ilgili birçok yazının olduğu dergide; Eğitimin dünü bugünü, Hafızlık eğitimi, Yaz kursları, Yaygın Din Eğitimi gibi konular enine boyuna konuşuluyor. Ayrıca Dergide bu ay, Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın kaleminden “Arapçanın Doğduğu Ülke: Ürdün”, Hatıra Defteri köşesinde Serap Tursun’dan “Hayata Tutunmak”, Murat Kalıç’ın kaleminden “Yeni Bir Dinî Yönelim Tarzı: Dış Güdümlü Dindarlık” ilgi çeken yazılar arasında. 

En Güzel İsimler’de bu ay “Başlangıç ve Son: Mübdi' ve Muîd” yer alırken “Aydınlanmanın Mumu” yazısıyla Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu, “Evlad-ı Mustafa'nın İbtilası: Kerbela” konusuyla Fatma Nur Ünlü Sürer, “Bir ‘Gardaşlık’ Destanı: Kafkas İslam Ordusu” yazısıyla Nermin Taylan, “Zor Zamanlarda Diyanet İşleri Reisliğinin Kur'an Kursu Hizmetleri” hakkındaki yazısıyla Dr. Mehmet Bulut; okurların ilgisini çekecek. 

“Gezi-Yorum”, “Kültür Sanat Edebiyat”, “Diyanet Arşivi”, “Bunu Konuşalım”, “Din ve Hayat”, “Kitaplık”, “Din Düşünce Yorum” ve daha birçok ilgi çeken köşesiyle; konu, yazar ve ekleriyle Diyanet Dergisini bu ay elinizden bırakamayacaksınız.

Derginin “Aile” ekinde bu ay: Obezite, mahremiyet, taziye adabı, sorumluluk bilinci gibi ilgi çeken birbirinden farklı konunun yanında Zeynel Özyurt’un kaleminden “Akliyat” sizi bekleyen yazılar arasında. Yolgezer’in bu ayki konuğu ise “Ani”. “Ani” sayfa 42’de. Ayrıca Derginin 62 ve 63. sayfalarında iddialı bir Bulmaca ve Sudoku, çözmeniz için sizi bekliyor.

Hasan Kaçan ile Sanatın da konuşulduğu dergiyi ailecek çok seveceksiniz.

Diyanet Dergisinin “Haber Bülteni” ekinde ise: Ziyaret ve görüşmelerin yanı sıra, Yaz Kursları, Kurban, Kurban Bağışları, İl Buluşmaları, açılışlar, 15 Temmuz etkinlikleri,  toplantılar ve merasimlerden notlarla dünya çapında yapılan faaliyetlerden bazıları sizler için derlendi. 

Dergi ve Eklerine aşağıdaki Dergi ve Ek isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.  
 

Diyanet Dergisi (pdf format)

Aile (pdf format)

Haber Bülteni (pdf format)

Editör: Mehmet Çalışkan