Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2004 yılından bu yana "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, din görevlileri arasında çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenleniyor.

Din görevlilerinin mesleki bilgi ve yeterliklerini geliştirmek, kitap okuma ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerine ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalarda final aşamasına gelindi.

2021 yılı itibarıyla on yedincisi düzenlenen Erkek Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an- Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ile on ikincisi düzenlenen Kadın Din Görevlileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde gerçekleştirildi.

Din görevlilerinin 10 bölgede yapılan elemelerde, finale kalarak Türkiye birinciliği için ter dökeceği yarışmanın final takvimi açıklandı.

Buna göre;

1. Hafızlık Türkiye Finali

• Erkek Din Görevlileri Yarışması 13 Eylül 2021 tarihinde saat 09:00’de Diyarbakır Ulu Camii’nde,

• Kadın Din Görevlileri Yarışması 15 Eylül 2021 tarihinde saat 11.00’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonunda,

2.  Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finali;

• Erkek Din Görevlileri Güzel Okuma Yarışması 14 Eylül 2021 tarihinde saat 13:00’de Malatya Kernek Karagözlüler Camii’nde,

• Kadın Din Görevlileri Güzel Okuma Yarışması 16 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılacak.

Yarışmaların her kategorisinde 10 yarışmacı olmak üzere toplam 40 yarışmacı katılacak. 

Yarışmalar Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin’in Genel Koordinatörlüğünde Kurul Üyeleri, İl Müftüleri, Üniversite Öğretim Görevlilerinden oluşan komisyonlar tarafından yürütülecek.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılacak

13 Eylül 2021 tarihinde Diyarbakır Ulu Camii’nde yapılacak olan Erkek Din Görevliler Hafızlık Yarışması ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan