Diyanet İşleri Başkanlığınca devlet koruması altındaki çocukların manevi değerleri içselleştirmeleri, bu değerlerle güçlenerek sorunların üstesinden gelme ve toplumla bütünleşme becerisi kazanmaları amacıyla Çocuk Evleri, Çocuk Evleri Siteleri ve Çocuk Destek merkezlerindeki çocukların katılımıyla “Yazıyorum/Çiziyorum” etkinliği düzenlendi.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı koordinesinde il müftülüklerince düzenlenen etkinlik; yazma (şiir-masal-öykü) ve çizim (resim-karikatür) olmak üzere iki ana dalda ve 5 kategoride gerçekleştirildi.

"Paylaşma ve Yardımlaşma", "İnsan Sevgisi", "Çevre Bilinci", "Dua Etmek", "Selamlaşma", "Mahremiyet Bilinci", "Kul Hakkı", "Kanaatkâr Olmak", "Güvenilir Olmak" ve "Merhametli Olmak" gibi değer başlıklarıyla gerçekleşen etkinlikte eserler il müftülüklerinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmeler sonunca her kategoride birinci, ikinci ve üçüncüler belirlenerek ödüllendirildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen ödül törenlerinde, etkinliğe katılan tüm çocuklara "Katılım Belgesi" ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitap seti hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan