Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, iftar programına katılan yaşlılarla çocuklara teşekkür ederek, birlikte iftar yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Peygamber Efendimizin bir hadisinde,“Büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi göstermeyen bizden değildir” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Dinimiz böyle bir ilke ortaya koymuş, birbirimizi seveceğiz ki mutlu olacağız. Birbirimize saygı göstereceğiz ki; huzur içerisinde yaşayacağız. Dolayısıyla bu salonda büyükler ve küçükleri bir arada görmek mutlulukların en güzelidir” dedi.

Sevginin, saygının hayat içerisindeki önemine dikkat çeken Başkan Erbaş, Müslümanların birbirini sevmesinin imanının bir gereği olduğunu belirtti.

Ramazan günlerinin iyi değerlendirilmesinin öneminin Başkan Erbas, Allah’ın rızasını kazanmak için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İftarda sevgi evlerinde kalan çocuklar, iftara katılan huzurevlerinde kalan yaşlılara ve diğer davetlilere gül dağıttı

İftar programına, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ve Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı.

Kaynak: Diyanet

Editör: Mehmet Çalışkan