Diyanet İşleri Başkanlığınca cami hizmetlerinin geliştirilmesi, bu hizmetleri yürüten görevlilerimizin mesleki yeterliklerinin artırılması, etkin ve verimli din hizmeti sunmalarına katkı sağlanması amacıyla B grubu camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik dijital platformlar üzerinden hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

İki gün boyunca devam eden seminere ülke genelinden yaklaşık 900 din görevlisi katıldı.

Seminer boyunca alanında uzman konuşmacıların katılımıyla “Kurum Kültürü ve Aidiyet Bilinci”, “Din Hizmetlerinin Tarihçesi”, “Modern Çağın İnanç Problemleri”, “İslam'da Ailenin Önemi”, “Sosyal Medya Okur-Yazarlığı”, “Etkili Hutbe Sunumunun Önemi ve Genel İlkeler”, “İmamet ve Müezzinlikte Ses ve Nefes Eğitimin Önemi ve Genel İlkeler”,  “Din Hizmetlerinin Etkin Yürütülmesinde İletişimin Önemi ve Yöntemi”, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Yürütülen Gençlik Hizmetleri” konuları ele alındı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'in açılış semineri ile başlayan programa, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Özdemir,  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Muhabiri Muhammed Cüneyt Çiğdemli, DİB Musiki Korosu Şefi Dr. Ali Osman Alaca Ve Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin konuşmacı olarak katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan