86 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında namazlara katılarak yoğun ilgi gösteriyor.

Üçüncü cuma namazının kılındığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde namaz öncesi koronavirüse karşı gerekli tedbirler alınarak vatandaşlara ücretsiz seccade verildi ve dezenfektan uygulandı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde

Yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üçüncü cuma namazında yine bir araya geldi.

- Namaz öncesi Kur'an tilaveti ve vaaz

Cuma namazı öncesi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kur'an tilavetinin ardından kürsüye çıkan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı dünya hayatının en temel vasfı üzerine vaaz etti.

- Hutbe ve namaz

Cuma hutbesini, Ayasofya-i Kebir Camii'ne İmam Hatip olarak görevlendirmesi yapılan Prof. Dr. Mehmet Bounukalın irad etti. Prof. Dr. Boynukalın daha sonra cuma namazını kıldırdı.

VİDEO - 1

VİDEO - 2

Editör: Mehmet Çalışkan