Ankara’dan Hac için yola çıkan ilk kafile dualarla uğurlandı. Kafilenin hareketi öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde bir program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türk milletinin hac ibadetine yerine getirmek için gösterdiği hassasiyeti ifade ederek, "2 milyondan fazla insanımızın hacca gitmek için müracaat etmesi, 500 binden fazla insanımızın her yıl umreye gitmesi, o mübarek beldelere, Kabe-i Muazzama'ya ve Mescid-i Nebevi'ye duyduğu hasretten ve Cenab-ı Hakk'a karşı gösterdiği saygıdan gelmektedir" dedi.

Tıraşçı, Hacca gitmeyi, o mübarek beldeleri görmeyi büyük bir hasretle bekleyen hacı adaylarını tebrik ederek, “Cenab-ı Hak, onları sağlık ve afiyet içinde bu ibadeti usulüne uygun olarak yapmaya muvaffak kılsın" ifadelerini kullandı.

Hac ibadeti için büyük bir organizasyon yapıldığını dile getiren Tıraşçı, “Bu organizasyonun en güzel bir şekilde tamamlanması adına Başkanlığımız ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tüm hazırlıklarını tamamladı” diye konuştu.

“Ankara’dan 5 bin 600 hacı adayı kutsal topraklara gidecek”

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci de hac yolcularına hizmet etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, hacıların ibadetlerini kolaylıkla yapmaları için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Programın sonunda İl Müftü Vekili ve Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden, hacı adayları için dua etti.
Hacı adayları, daha sonra Medine'ye hareket etti.

Ankara’dan bu yıl hac ibadeti için 5 bin 600 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Ankara İl Müftülüğünden yetkililer, çok sayıda hacı adayı ve yakını katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan