Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) arasında İstanbul'da bağış protokolü imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özdemir’in imzaladığı bağış protokolüyle Bursa’da bir yükseköğrenim öğrenci yurdu, TDV’ye bağışlanmış oldu. Bağışlanan yurda, geçtiğimiz ay vefat eden hayırsever iş insanı Abdullah Tivnikli’nin adı verildi.

İmza öncesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye’deki en büyük vakıf ve hayır kuruluşu olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Vakıflar, en önemli hayır vasıtalarıdır. Faizsiz finans kurumlarının Türkiye Diyanet Vakfı ile bu şekilde iş birliği yapmış olması hem milletimize, hem yurt içinde hem yurt dışında hayrı ulaştırmamız gereken kardeşlerimiz adına büyük bir gelişme sağlayacaktır” dedi.

Konuşmasında TDV’ye bağışlanan Bursa’daki yurdun ismini de açıklayan Başkan Erbaş, “Yurdun adı Türkiye Diyanet Vakfı Abdullah Tivnikli Öğrenci Yurdu olacaktır. Bu vesile ile kısa bir zaman önce ahirete irtihal etmiş Abdullah Tivnikli kardeşimize de Rabbim’den rahmet diliyorum. Onun mekânı cennet olur inşallah” diye konuştu.

Yurdun bağışlanmasında katkısı olan yetkililere teşekkür eden Başkan Erbaş, “Allah hayırlara vesile eylesin. Daha çok insanımıza hayır yapma noktasında Cenab-ı Hak yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

TKBB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özdemir ise yaptığı açıklamada, “İnşallah bu hayata geçirdiğimiz protokolle, buradan yetişen insanlarımızdan, öğrencilerimizden Türkiye'nin ilim, fikir ve sanat dünyasına yön verecek şahıslar yetişmesini ümit ediyoruz” dedi.

Başkan Erbaş, imza töreninin ardından TKBB’nin yönetim kurulu üyelerine katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi verdi.

Bağış protokolü imza töreninde, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Kadir Dinç, TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Türkiye Katılım Bankaları Birliği yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan