50 bine yakın personelin öğretici olarak görev yaptığı 4-6 Yaş grubu ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında 2018-2019 eğitim öğretim dönemi, Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı bir programla başladı.

İstanbul'da Albayrak Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen '2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an Kursları eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrencilerine başarılar diledi.

İstismar Vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "Biz Kur'an ve sünnet doğrultusunda bir bilgiyi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı kurslarda, imam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde almazsak, o boşluğu birileri dolduruyor ve dinimizi istismar ediyor. Yanlış din algısıyla, biraz da menfaate dönüştürerek din istismarcılığı yapıyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz" dedi.

4-6 yaş Kur'an kursuna giden çocuk sayısının 130 bine ulaştığını söyleyen Başkan Erbaş, bu kurslarla çocukların Rabb'ini bilmesini, Peygamberini öğrenmesini, kitabını tanımasını, değerlerimizi sevgiyi, saygıyı öğrenmesini amaçladıklarını söyledi.

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları

Erbaş, haftanın her günü her yaş grubuna din ve Kur'an eğitimi verdiklerini dile getirerek, Bu kapsamda İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları'nı uygulamaya koyduklarını aktardı.

50 Bin Kişilik Dev Kadro

Yatılı Kur'an kurslarının sayısının bin 500, gündüzlü Kur'an kurslarının sayısının 25 bin, Kur'an kursu bulunmayan mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda mülki amirlerin onayıyla açılan "D sınıfı" Kur'an kurslarının sayısının ise 10 bin civarında olduğunu belirten Başkan Erbaş, her yıl 20-25 bin fahri öğreticinin Kur'an kurslarında hizmet verdiğini, Kur'an kurslarında eğitim veren hocaların toplam sayısının ise 50 bine ulaştığını söyledi.

150 bine Yakın Belgeli Hafız

Başkan Erbaş, hafızlığın en mukaddes işlerden biri olduğunu ifade ederek, "İlk hafız Peygamber Efendimiz. Sonra hafız sahabeler. Sonra diğerleri bugüne kadar geldi. Belgeli hafızlarımızın sayısı 150 bine ulaştı. 1975 yılından bugüne belgeli hafızlarımızın sayısı 142 bin 20. Bu yıl sınava gireceklerle bu sayı 150 bini aşacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, yetişkinlerin devam ettiği kurslara katılanların sayısının bir milyonu aştığını, 7 yaştan önce de 70 yaştan sonra da her yaşta insana kursların kapılarının açık olduğunu kaydetti.

 
 

Editör: Mehmet Çalışkan