Darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki eylemlerle ilgili olarak Ankara Sincan’da görülen davanın dünkü duruşmasına, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ve gazilerimiz katıldı. 

Davayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dr. Fatih Kurt: “Milletçe çok büyük bir kalkışmaya hep beraber karşılık verip direnmiş olduk. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Hem şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak hem de gazilerimizin yanında bulunmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak davaları, duruşmaları yakından takip ediyoruz.” dedi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hocamızın talimatıyla; her gün bir Genel Müdürümüz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız, Daire Başkanlarımız burada hem davaları takip ediyor hem de gazilerimize, yanında olduklarını bir anlamda 130 bin kişilik Diyanet İşleri Başkanlığı olarak burada olunduğunu göstermiş oluyor. 15 Temmuz gecesi meydanlarda vücudunu siper ederek bu hain kalkışmaya dur demekle kalmayıp bu davaları, duruşmaları fedakârlıkla takip eden şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de bu vesileyle kurum olarak teşekkür ediyoruz.” 

Davaları takip eden 15 Temmuz gazisi görevlilerimiz: “Devletimize, Yargıya, Hâkim ve Savcılara güveniyor ve davaları yakından takip eden Başkanlığımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden 3 meslektaşımız şehit olurken 24 meslektaşımız da gazi olmuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan