Diyanet TV’de ramazan için özenle hazırlanan birbirinden farklı programlar, özgün içeriklerle ve kaliteli yayınlarla izleyici ile buluşuyor.

Bu kapsamda Diyanet TV ekranlarında ramazan ayında izleyici ile buluşan bir başka program da “iyilik” temasını konu alan “Oruç Kardeşliği” programı oldu.

 “Oruç Kardeşliği” programında; gençlerden oluşan bir yardım ekibi, yardıma muhtaç ailelerin içinde bulunduğu durumu iyilik hususuna dikkat çekerek sunabilmeyi amaçlıyor.

İyilikte doğru temsil oluşturabilmeyi hedefleyen bir program olan “Oruç Kardeşliği”, iyiliğin yalnız ramazan ayında değil her zaman insanın yolunu aydınlatması gerektiğini anlatıyor.

Mahalle camilerinin sosyal yönüne değinilerek cami cemaatinin toplum kardeşliğinin önemli bir harcı olduğunun ve toplumsal gerekliliğinin anlatıldığı programın ilk bölümünde, iyiliğin insanlara her zaman lazım olduğu ve bunun 365 güne yayılması gerektiği mesajı mahalle cami imamları tarafından verildi.

İmam hatipler; çevrelerindeki hayır sahipleri ve esnaflardan yardım toplayarak mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak kaydıyla iyilik hareketine ortak oldular.

Editör: Mehmet Çalışkan