40 bölüm süren “Kur’an’da Dua” adlı programda, dua kavramı, duanın hayatımızdaki önemi Kur’an’dan ayetlerle ve Hz. Peygamber’in örnekliğinde anlatıldı.

‘Kur’an’da Dua’nın son bölümünde Bakara Suresi’nin 67. ayeti ile birlikte Allah’a teslimiyetin önemine dikkat çekildi. Dr. Fatih Kurt,  Ayet-i Kerime’de geçen “Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım!” sözünü “İnanan insan teslimiyet gösteren insandır. Olayların hikmetini, arkasındaki kıymeti ve değeri bilemiyor olabilir. Mümin, bilmediği için itiraz edip karşı çıkan değil, tam anlamıyla teslimiyet gösterendir.” ifadeleriyle açıkladı.

Kurt, Ayet-i Kerime ile ilgili Hz.Peygamber’in hayatından kıssalara yer vererek, “Her birimizin alacağı hisse var. Her birimiz Kur’an’da geçen bir hükme Hz.Peygamber’in bir Hadis-i Şerifine yönelik Hz. Ebubekir bakış açısında olmalıdır. Asla ve asla bir şüphe ve tereddütle karşılık vermemeli, adeta cehalet göstermemeliyiz. Zira olayın hakikatini bilmeksizin ortaya konulan tavır bir cahilane tavırdır.” ifadelerini kullandı.

İslam dininin öğrenmeye teşvik ettiğine değinen Kurt, “Mümin’e cahil olmak cehalet içerisinde olmak asla yakışmaz. Başka bir Ayet-i Kerime’de de görüyoruz ki Cenab-ı Allah bize bir vazife veriyor. Cahillerden yüz çevirin, uzak durun, diyor. Mümin olarak cahil olmamamız gerektiği gibi cahillerle yani hak ve hakikate gözünü, kulağını kapatmış olan insanlarla beraber olmamayı da bize öğütlemiştir. İslam dini iyinin, güzelin ve hakikatin peşinde koşmaya davet eden bir dindir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan