“2019 Fuat Sezgin Yılı”nda, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bilim dünyası için yaptığı çalışmalar ve bilime katkıları, birçok üniversite, kurum ve kuruluşlarda yapılan etkinliklerle anlatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “2019 Fuat Sezgin Yılı”na özel yayınladığı “Mim” adlı animasyon serisinde, İslam dünyası bilim adamlarının, buluşları ve insanlığa katkılarını ekranlara getiren Diyanet TV ise Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını ve bilim dünyası için yaptıklarını, yapılan özel belgeselde ekranlara getirecek.

“Prof. Dr. Fuat Sezgin Belgeseli” çok yakında Diyanet TV’de…

Fuat Sezgin kimdir?

Müslümanların bilim dünyasına yaptığı katkıları somut delillerle ortaya koyan İslam bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin, Orta Çağ’ın İslam dünyası için aydınlık bir çağ olduğunu dünyaya ilan etti. İslam bilim tarihine yaptığı büyük ve önemli katkılardan dolayı, 2019 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edildi. 

İslam bilim tarihine yaptığı katkılarla tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Birçok çalışmaya imza atan Prof. Dr. Fuat Sezgin, “İslâm Tarihi ve Medeniyeti Külliyatı”nı yazdı. 15 ciltten oluşan eseri 250’ye yakın konu başlığı ile yayınlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan