Okulların yarıyıl tatile girmesiyle çocukların neşeli vakit geçirmesini amaçlayan Diyanet TV’de, "Ela ile Elif Umre’ye Gidiyor", "Dinle Konuyu Bil Soruyu", "Yusuf’un Dünyası", "Şeker Hoca", "Doğa Takımı" gibi programlarda eğlencenin yanında eğitici bilgiler de veriliyor.

Tatil ile birlikte Diyanet TV, ekranlarını çocuklara açtı. Okulların yarıyıl tatile girmesiyle Diyanet TV tatil boyunca çocuklara yönelik programlara ekranlarında yer verecek.

Diyanet TV’nin tatil ekranında çocuklara özel çizgi filmler

"Güvenle İzleyin" yayın ilkesine bağlı olarak tatilde ekranlarını çocuklara açan Diyanet TV, birbirinden güzel çizgi filmlerle hem öğretiyor hem eğlendiriyor.

Umre ibadetinin ele alındığı ve çocukların Umre ibadetini öğrenirken Ela ve Elif’in Umre macerasına tanık olduğu "Ela ile Elif Umre’ye Gidiyor" Diyanet TV’de ekranlara gelecek. Umre yolculuğunda çocuklar, Peygamber Efendimiz’in evini ziyaret edecek ilk vahyin nerede ve ne zaman geldiğini öğrenecek, sahabelerin hayatlarını dinleyecek.

"Şeker Hoca" ile Nasreddin Hoca’nın fıkraları ve ona ait birbirinden keyifli hikayeleri çocuklara anlatan Diyanet TV’de “Dinle Konuyu Bil Soruyu” adlı yarışma programında ise 9 – 10 yaş grubundaki çocuklar yarışıyor. Soruları en çok doğru yanıtlayan takımın kazandığı yarışmada temel dini bilgiler, bilmeceler, genel kültür bölümlerine yer veriliyor. Çocuklar bu yarışmada eğlenirken öğreniyor.

Yaz ekranında başlayan “Doğa Takımı” programında ise çevreye duyarlılık, tasarruf ve israf bilinci, iklim değişikliği, ağaçlandırma çalışmaları gibi konular ele alınırken “Harfler Köyü” adlı çizgi filmde çocuklara Kur’an harfleri öğretiliyor. “Hümeyra” adlı çizgi filmde Hümeyra'nın ailesi ile olan maceraları anlatılıyor. Çocuklar, abdest almayı ve namaz kılmayı ise "Namaz Kılmayı Öğreniyorum" adlı animasyon ile öğreniyor.

Diyanet TV, eğlenceli ve eğitici çizgi filmleri tatil boyunca çocuklarla buluşturmaya devam edecek.

Editör: Ömer Ceylan