Diyanet TV’de yeni yayın dönemi 21 Eylül’de başladı

Birbirinden farklı ve zengin içeriğe sahip çok sayıda program, yeni yayın döneminde Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ile Dersimiz Hadis

Diyanet TV, bilgi ve değer dünyamızda önemli bir yere sahip olan hadisleri anlatan bir programı, yeni sezonda izleyiciyle buluşturuyor.

Programın sunucusu Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, ilahiyatçı gençlerin sorularına cevap vererek İslam’da hadis konusunu tüm yönleriyle ele alıyor.

Programda, hadislerin toplanması ve yazılması, hadis kaynakları ve râviler, hadis karşıtı söylemlerin yanılgıları izleyiciye aktarılıyor.

Programda; “Hz. Peygamber’e neden ihtiyacımız vardır?”, “Hz. Peygamber’in hangi uygulamaları hayatımızı şekillendiriyor?”, “Peygamber Efendimizin sünneti seniyesine uymanın ölçüsü nasıl olmalı?”, “Hz. Peygamber’in ashabına bakışımız nasıl olmalı?” gibi sorulara cevap veriliyor.

“Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ile Dersimiz Hadis” adlı program, yeni yayın döneminde genç ilahiyatçıların katılımı ve Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın sunumuyla her cumartesi saat 20.00’de Diyanet TV’de...

Evdeyiz

Diyanet TV yeni sezonda çocuklara özel bir programı daha ekranlara getiriyor.

“Evdeyiz” adlı programda, salgın sürecinde zamanının çoğunu evde geçiren çocukların kaliteli zaman geçirmesi için eğlenceli etkinlikler ve hikâyeler çocuklarla buluşuyor.

Birbirinden eğitici ve eğlenceli bölümlerden oluşan Evdeyiz’in “Etkinlik Zamanı” köşesinde resim ve el işi çalışmaları yapılırken “Uzman Görüşü” köşesinde alanında uzman konuklarla beslenme, temizlik gibi dikkat edilmesi gereken konuların önemine değiniliyor.

“Mutfaktayız” bölümünde pratik ve lezzetli tarifler verilirken “Bizim Kitaplık” bölümünde ise birbirinden güzel ve okuması keyifli çocuk kitapları okunuyor.

“Evdeyiz” yeni yayın döneminde her cumartesi saat 12.30’da Diyanet TV’de…

Editör: Mehmet Çalışkan