Diyanet TV ile ramazan ayrı bir güzellikte yaşanıyor.

Vatandaşların ramazan ayını daha verimli ve bereketli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla aylar öncesinden çalışmalarını tamamlayan Diyanet TV, ramazan ayı boyunca kaliteli yayınlarla evlere misafir oluyor.

“Kur’an’dan İnfak Ayetleri” izleyiciyle buluştu

“Kur’an’dan İnfak Ayetleri” isimli program Diyanet TV ekranlarında izleyici ile buluştu.

Her bölümünde “infak” ile ilgili farklı bir ayetin anlamının izleyicilere kapsamlı bir şekilde anlatılacağı programın ilk bölümleri yayınlandı.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, “Kur’an’dan İnfak Ayetleri” programının ilk bölümünde, Bakara suresinin içerisinde infakla ilgili olan bir ayeti konu aldı.

“Yüce Rabbimiz bizlere bedeni ve mali ibadetler yükledi.” sözleriyle programına başlayan Kurt, "Bizlerden istenilen, talep edilen ibadetler arasında infak vardır. Yüce kitabımızda yaklaşık 70 kadar ayet-i kerimede Cehab-ı Allah, infak kavramını farklı boyutlarıyla bizlerin dikkatine sunmuştur.” dedi.

Kurt, “Bakara suresinin hemen başında Yüce Rabbimiz, ‘Sakınarak dikkatle hayatını sürdüren kimseler, o kimselerdir ki onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.’ buyuruyor. Ayet-i kerimeye baktığımızda Allah bizim için gayb olan âleme inanmayı, sakınarak yaşamanın ilk şartı olarak zikretmektedir. Ardından namaz ibadetinin önemine vurgu yapmıştır. Üçüncü olarak da bize muttakî olmanın, takva sahibi olmanın bir şartı olarak Allah’ın verdiği malı Allah yolunda harcamayı zikretmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Kur’an’dan İnfak Ayetleri” programı, ramazan ayı boyunca Diyanet TV’de...

Editör: Mehmet Çalışkan