Yeni sezonda, Hz. Peygamber’in hayatından hadis programlarına Kur’an tefsirinden dini sohbet programlarına kadar birçok program Diyanet TV’de ekranlara geliyor.

Yeni sezonda çocuklara özel sürpriz programlar da yer alıyor.

Diyanet TV’yi izleyen çocuklar, Hz. Peygamber’in hayatını, Kur’an’ı ve hadisleri çizgi filmlerle, çocuk tiyatrosuyla ve hikayelerle öğreniyorlar.

Ayrıca yeni yayın döneminde güncele ilişkin tartışma programlarından kültür sanata, sağlıktan psikolojiye kadar pek çok yeni program da Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Diyanet TV, yeni yayın dönemi için hazırlıklarını tamamladı. Yayın içeriğini zenginleştiren Diyanet TV, 21 Eylül’de izleyiciyle buluşacak.

“Medya ve Din” ikinci sezonuyla Diyanet TV’de…

Medya ve din ilişkisini uzman konuklarla ele alan “Medya ve Din” ikinci sezonunda da Diyanet TV’de izleyiciyle buluşuyor.

İlk yayınladığı tarihten itibaren yoğun ilgi gören “Medya ve Din”de medyada dinin nasıl anlatıldığı, dini yayıncılığın tarihçesi, medya okuryazarlığı gibi konular etraflıca ele alınıyor.

Programda, medyanın hayatımızı kuşattığı günümüz dünyasında dinin, hayatın neresinde yer aldığı da masaya yatırılıyor. Program, medya okuryazarlığı konusunda da önemli ipuçları veriyor.

Mustafa Çuhadar’ın sunumuyla ekrana gelecek Diyanet TV’nin iddialı programlarından “Medya ve Din” yeni yayın döneminde de Diyanet TV’de.

Diyanet TV'den çevreye duyarlı bir program: “Bir Çöp Bir Çöptür”

Diyanet TV,  çevreyi ve doğayı temiz tutmak adına farkındalık oluşturacak bir programı izleyiciyle buluşturdu. “Bir Çöp Bir Çöptür” adlı programda, çevrenin dünya ve insanlık için önemine dikkat çekilerek, herkesin çevreye duyarlı olması noktasında mesajlar veriliyor.

“Dünya'ya bıraktığın tek iz çöp olmasın” ana temasıyla yola çıkılan programda izleyenlere çevreyi temiz tutma noktasında neler yapılması gerektiğine dair tavsiyelerde bulunuluyor. Deniz, orman, hava kirliliğinin neden olabileceği felaketlere dikkat çekiliyor.

Programda, doğanın sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilinciyle gelecek nesillere, yeşiliyle mavisiyle daha temiz bir çevre bırakmak adına farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla hayvanları korumanın, israf etmemenin, yerlere çöp atmamanın önemi vurgulanıyor.

Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge’nin sunuculuğunu yaptığı program “Bir Çöp Bir Çöptür” Diyanet TV’de.

Editör: Mehmet Çalışkan