Diyanet TV, Ramazan ayı boyunca ekranlara getireceği programlarla ramazanın manevi iklimini evlere taşıyacak.

İftar ve sahur programlarının yanı sıra birbirinden özel programlar, Ramazan ayında Diyanet TV’de izleyiciyle buluşacak.

Rahmet ayı ramazanı Kur’an’la, ilimle, tefekkürle geçirmek isteyenlere rehberlik edecek Diyanet TV, ramazana özel hazırladığı programlarla evlere konuk olacak.

Rahmet ve mağfiret ayı ramazanda sahurun bereketi “Bereket Vakti” programıyla yaşanırken, iftar sevinci “İftarı Beklerken” programıyla Diyanet TV ekranlarında yaşanacak.

“Bereket Vakti” programında Kur’an-ı Kerim tilaveti, meal okumaları ve ramazana dair sohbetler yer alacak.

İftarın manevi iklimini, neşesini, coşkusunu ve bereketini evlere taşıyacak olan “İftarı Beklerken”de ise farklı konu ve konuklarla ramazana dair sohbetler edilecek.

Ramazan ayından on gün önce başlayacak ve ramazan boyunca devam edecek “Kalbin Kararı” programında, ramazan ayının manevi iklimine vurgu yapılarak bu ayı ibadet ve tefekkürle geçirmenin önemine dikkat çekilecek. Alanında uzman isimlerin konuk olacağı “Kalbin Kararı”nda; “İtikâf nedir?”, “Peygamberimizin itikâf kıssaları nelerdi?”, “İtikâf ile ne amaçlanmaktadır?” ve “Dünyada bulunma gayemiz nedir?” gibi sorulara cevap verilecek.

“Fatih Savaş ile Ramazan Sofrası” programında ise özlenen ramazan sofraları ve sohbetleri ekranlara taşınacak.

Ramazanda çocuklara özel programlar

Diyanet TV ramazan ekranında çocuklar da unutulmadı.

“Kur’an Öğreniyorum” programında çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi verilirken, “Mutlugiller”de kukla ailesi olan Mutlugiller’in keyifli sohbetleri yer alacak.

Farklı konuların ele alındığı, kimi zaman eğlendiren, kimi zaman eğlenirken düşündüren “Karagöz ve Hacivat” oyunları da bu ramazan “Eymen ile Karagöz” adlı programla Diyanet TV’de çocuklarla buluşacak.

“İftara Hazırlık” programında çocuklar kendi iftar yemeklerini hazırlarken; “eğlenirken öğrenmeleri” sağlanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan