Diyanet TV, Ramazan ayına özel yepyeni programlar hazırladı

Diyanet TV, Ramazan ayına özel programları izleyiciyle buluşturuyor.

Diyanet TV'de yayınlanacak Sahur ve İftar programları, Tesbihat, Kur'an Tilaveti ve tefsirlerin yapıldığı programlarla Ramazan ayının manevi iklimi evlere taşınıyor.

Diyanet TV'nin Ramazan ekranında Hadis ve tefsirden mukabelelere, meddah oyunundan ramazan sohbetlerine kadar birçok program yer alıyor.

İftar-Sahur Programları

Rahmet ayı Ramazan’ı Kur’an’la, ilimle, tefekkürle geçirmek için ipuçları veren Diyanet TV, hazırladığı Ramazan’a özel programlarla evlere konuk olacak. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’da sahurun bereketi, "Bereket Vakti" programıyla yaşanırken "İftarı Beklerken" programıyla iftarın coşkusu Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

"Bereket Vakti" programında, Kur’an tilaveti, meal okumaları ve Ramazan’a dair sohbetler edilecek. İftarın manevi iklimini, neşesini, coşkusunu ve bereketini evlerimize taşıyacak olan “İftarı Beklerken” de ise kıymetli konuklarla Ramazan’a dair sohbetler yapılacak.

Diyanet TV’den yeni dizi: "Davulcu Orhan"

Diyanet TV dizilerine bir yenisini daha ekliyor. Nesillerdir sahurda Ramazan davulculuğu yapmış bir ailenin ferdi olan Davulcu Orhan’ın Ramazan ayında yaşadığı komik ve hüzünlü olayların ekrana taşınacağı "Davulcu Orhan" dizisi sahur zamanı izleyiciyle buluşacak.

Kur'an'da Doğruluk

"Doğruluk" kavramının Kur'an'dan ayetler ışığında izleyiciye aktarılacağı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt'un anlatımıyla ekranlara gelecek "Kur'an'da Doğruluk" adlı programda "Allah En Doğru Olanı Söyler" "Kur’an En Doğru Olana İletir" "Peygamberler En Doğru Olanı Gösterir" "Allah’a Verilen Söz: Doğruluk" gibi konu başlıkları ele alınacak. 

Ramazan Sohbetleri

Diyanet TV’de canlı yayınlanacak "Ramazan Sohbetleri" adlı programda, Ramazan’ın bereketi ve mağfireti ayet-i kerimeler ve hadis-i şerifler ışığında izleyiciye aktarılacak. Teravih vakitlerinde yayınlanacak "Ramazan Sohbetleri"nde verilen vaazlarla cami iklimi evlere taşınacak. Programda; oruç, zekat, Ramazan’da sorumluluklarımız, güzel ahlak, şükür ve yardımlaşmanın önemi gibi konular ele alınacak.

Oruç Kardeşliği

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere yardım eli uzatmasını konu edilecek programda, infakın önemine ve infakın yapılma usullerine değinilerek İslam'ın incelikleri anlatılacak. 

Ankara'dan Denizli'ye Muğla'dan Çankırı'ya kadar il il gidilerek ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarının götürüleceği programda, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın illerdeki çalışmaları İl Müftüleri ile yapılan röportajlarla ele alınacak.

Ayetlerde İnsan Tipleri

Kur’an’ın anlattığı farklı insan gruplarının üzerinden İlahi Kelam’ın insana bakışının ele alınacağı "Ayetlerde İnsan Tipleri" programında "Kur’an’a göre tevhit mücadelesinde peygamberlerin karşılaştığı insan tipleri nasıldı?"

"Peygamberler ve onlara iman edenlerin inanmayanlar karşısında verdiği haklı mücadele bize hangi çağrıyı yapar?" gibi sorulara cevap verilecek.

Hayırsever

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hayırseverliği ile tanınan, yaptıkları eserler ile topluma örnek olan kişilerin anlatılacağı belgesel program "Hayırsever" Ramazan ayında Diyanet TV’de izleyiciyle buluşacak. Programda, hayırseverlerin dünden bugüne vakfettiği camiler hayırseverlerden ve yakın çevrelerinden izleyiciye aktarılacak.

Meddah: Bir Ramazan Geleneği 

Ramazan geleneği olan meddahlık Diyanet TV’de ekranlara geliyor. Yusuf Duru’nun anlatacağı ibretlik hikayeler Ramazan ayında "Meddahlık: Bir Ramazan Geleneği" programıyla birlikte izleyiciyle buluşacak. "Ramazan’da Doğruluk" temasının ele alınacağı programda cömertlik, doğruluk kavramlarından kıssalara infak etmenin öneminden Ramazan geleneklerine kadar pek çok konu ele alınacak.

Ramazan Her Yerde

"Ramazan Her Yerde" programında farklı meslek gruplarından kişilerin Ramazan ayını nasıl geçirdikleri anlatılacak. Emniyet güçlerinden, sporculara; çiftçilerden, madenciye kadar mesleklerden kişiler, Ramazan ayını nasıl yaşadıklarını Diyanet TV'ye anlatacak.

Ramazan Hatıraları

"Ramazan Hatıraları" programında eski Ramazanları yâd etmek; Ramazan sevincini izleyicilere aktarmak amacıyla birbirinden değerli konuklarla sohbet tadında bir program gerçekleştirilecek.

Mukabele programlarından iftar ve sahur programlarına ramazan sohbetlerinden meddah oyununa kadar birçok program bu Ramazanda da Diyanet TV'de...

Editör: Mehmet Çalışkan