Yeni yayın döneminde çocuklara özel programlar hazırlayan Diyanet TV, Kur'an kursundan çizgi filmlere, çocuk programlarından tiyatroya kadar birbirinden eğlenceli ve öğretici programları çocuklarla buluşturuyor.

Şeker Hoca ile Nasreddin Hoca’nın fıkraları ve birbirinden keyifli hikayelerin çocuklara anlatıldığı Diyanet TV’de, “Dinimi Öğreniyorum” adlı programla Hz. Peygamber'in ahlakı, İslam dininin inanç ve esasları çocuklara aktarılıyor.

Harfler Köyü’nde çocukların bir taraftan eğlenirken bir yandan da Kur'an harflerini öğrenmeleri amaçlanıyor.

Yusuf'un Dünyası, temizlik ve beslenme gibi temel konuları çocukların dilinden işliyor.

Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatından örneklerle merhamet, yardımlaşma ve paylaşmanın önemi “Dedemin Öyküleri” ve “Hikayelerle Çocuklara 40 Hadis” isimli programlarda çocuklara anlatılırken, Gezgin ile Meraklı’da ülkemizin ve İslam coğrafyasının kültürel mirasları ekranlara taşınıyor.

“Evdeyiz”

Diyanet TV'de yeni yayın döneminde ekranlara gelen Evdeyiz’de, salgın sürecinde zamanının çoğunu evde geçiren çocuklara kaliteli vakit geçirmeleri için tavsiyelerde bulunuluyor.

Bir yandan resim ve el işi çalışmaları yapılırken diğer yandan pratik lezzet tarifleri veriliyor.

Çocuklara ve gençlere uzmanlar eşliğinde beslenme, temizlik gibi önemli konularda tavsiyelerde bulunuluyor, kitap köşesinde birbirinden güzel kitaplar çocuklara tanıtılıyor.

“Hikayelerle Çocuk Tiyatrosu”

Çocuk Tiyatrosu’nda toplumsal ve insani değerlere dikkat çekiliyor.

Tiyatro oyunlarında çocuklara hayvan sevgisi, güzel ahlak, tevazu, temizlik, merhamet, dürüstlük gibi konular anlatılıyor.

“Bir Çocuk Bir Dünya”

Diyanet TV’de yeni yayın döneminde çocuklarla buluşan programlardan biri olan Bir Çocuk Bir Dünya’da, çocukların eğlenirken öğrenmesi amaçlanıyor.

Programda çocukların renkli dünyalarına inilerek keyifli bir sohbet gerçekleştiriliyor.

Çocukların konuk olduğu programda, her hafta üç minik konukla temizlik ve beslenme gibi konulara değiniliyor, sorulan sorulara yanıt veren minik konuklar sohbet tadında güzel bir programı izleyiciyle buluşturuyor.

“Taktak ile Tıktık”

Diyanet TV’nin yeni programı “Taktak ile Tıktık” adlı programda çocuklar deyimler ve atasözlerini öğreniyor.

Bu programda sevimli ağaçkakanlar Taktak ile Tıktık, çocuklara atasözleri ve deyimleri öğretiyor.

Okumayı ve araştırmayı seven meraklı ağaçkakan Taktak, bir o kadar tembel olan arkadaşı Tıktık'a; “Sabrın Sonu Selamettir”, “Damlaya Damlaya Göl Olur”, “Sakla Samanı Gelir Zamanı”, “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” gibi atasözü ve deyimleri öğretiyor.

Birbirinden eğlenceli ve öğretici programlar, yeni yayın döneminde Diyanet TV’de çocuklarla buluşuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan