Başvuru Koşulları

Yarışma programı Diyanet TV İç Yapımlar projesidir.

Oylamaya seyirciler de katılacak ve Jüri üyelerinin yorum ve puanlamasıyla yarışmayı kazanan okullar belirlenecektir.

Okullar ön eleme için “sosyal medya zararlıdır” konusuna hazırlanacaklar ve 3 asil 1 yedek öğrencinin her biri 2 dakikayı aşmadan ve toplamda 6 dakikayı geçmeyen bir video kaydında yukarıda yazılı konuyu yarışma esnasında anlatmayı düşündükleri gibi savunacaklar ve bu videoyu [email protected] adresine; Okul Adı-Okul Müdürü Adı-Danışman Öğretmen Adı- Münazaracı Öğrenci adları ve Okul iletişim bilgileriyle beraber göndereceklerdir.

Ön eleme için videolar 18 Ocak 2019 saat 18.00’e kadar belirtilen adrese [email protected] mail (WeTransfer) yoluyla gönderilecektir.

Ön eleme için hazırlanıp gönderilecek video kaydında, öğrencilerin simalarının seçilir, seslerinin anlaşılır, yankı yapmayan ortamda ve yüksek çözünürlükte kayda alınması, ayrıca telefondan kayıt yapılacaksa, telefonun yan tutulması gerekmektedir.

Ön elemeyi geçen okullara yarışma takvimi-çekim günü ve hazırlanacakları konular, çalışma süreleri düşünülerek bildirilecektir. Rakip okul bilgisi verilmeyecektir. Ön elemeyi geçemeyen okullara bildirim yapılmayacaktır.

Karma eğitim veren İmam-hatip Liseleri birbirinden ayrı Kız ve Erkek takımı olarak katılabileceklerdir.

Yarışmaya Lise 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri katılabileceklerdir.

Erkek İmam Hatip Liseleri erkek öğrenci, Kız İmam Hatip Liseleri, kız öğrenci takımları ile katılabileceklerdir.

Yarışmaya 3 asil 1 yedek öğrenci ve kendilerine danışmanlık ile, seyahatlerinde eşlik edecek 1 öğretmenleriyle katılacaklardır.

Tez ve anti tezlerinizde siyasi örnekler kabul edilmeyecektir.

Tez savunma ve çürütmelerinde, ayet ve hadis kaynak gösterilmeyecektir.

Yarışmacılar; rakiplerini yeren, rencide eden, üstü kapalı hakaret eden ifade ve üsluptan kaçınacaklardır.

Yarışma kurallarına riayetsizliğe hemen müdahale edilecek ve sunumun tekrar yapılması istenecek ve puan kırılacaktır. Kurallara uymayan takımlar hükmen mağlup sayılacaklardır.

Yarışmacı öğrencilerin ve danışmanlarının, ulaşım-şehir içi transfer-konaklama-yemek gibi tüm masrafları ile yarışmada giyecekleri baskılı üst giysileri Diyanet TV tarafından karşılanacak ve Ankara’da bulundukları süre boyunca kendilerine koordinatör verilecektir.

Editör: Mehmet Çalışkan