Diyanet TV’de ekranlara gelen çocuklara özel programlarda “Şeker Hoca” ile Nasreddin Hoca’nın fıkraları ve birbirinden keyifli hikayeler çocuklara anlatılırken, “Harfler Köyü” çizgi filmi ile çocukların eğlenirken öğrenmesi hedefleniyor.

Kur’an kurslarından çizgi filmlere, yarışma programlarından belgesellere kadar çocuklara özel çok sayıda program hazırlayan Diyanet TV’de ara tatilde yeni programlar çocuklarla buluşacak.

Kur’an Öğreniyorum

Hafta içi her gün ekranlara gelen "Kur’an Öğreniyorum" programında çocuklar harf öğreniminden başlayarak sure talimlerine devam edecek. Her yaştan izleyiciye hitap eden "Kur’an Öğreniyorum", ara tatilde ekranlarda olmaya devam edecek.

Çocukların hafızlık hikayeleri Diyanet TV’de

"Küçük Hafızlar" isimli belgeselde, hafızlığa devam eden ve hafız olan çocukların hafızlık hikayeleri anlatılacak.

Diyanet TV’de yayınlanan programda öğrenciler; hafızlık eğitimi boyunca kursta, aileleriyle, arkadaşlarıyla neler yaşadıklarını anlatacak.

Bir Çocuk Bir Dünya

"Bir Çocuk Bir Dünya" programında çocuklar eğlenirken öğrenecek.

Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Şahin’in sunumuyla ekranlara gelen programda çocukların renkli dünyalarına inilerek keyifli sohbetler yapılacak.

Neşeli Dostlar Sokağı

"Neşeli Dostlar Sokağı" programında çocuklar uzaktan eğitim sürecinden tanıdıkları Elif ve Mim karakterleri eşliğinde değerler eğitimi görecek.

Programın "Değerler Eğitimi" bölümünde selamlaşmadan temizliğe kadar değerler eğitimi işlenecek.

Patili ve Dostları

Bir yavru köpek olan “Patili” ve onun dostlarıyla birlikte çocuklar saygı, sabır, adalet, sorumluluk gibi konuları çocuk şarkılarıyla öğrenecek. "Patili ve Dostları" adlı çizgi filmde birbirinden neşeli ezgilerle birlikte doğa ve hayvan sevgisi gibi konular ele alınacak.

Bilim Hazinesi

Diyanet TV, çocuklara özel hazırladığı "Bilim Hazinesi"ni izleyiciyle buluşturuyor.

“Bilim Hazinesi” adlı çizgi filmde büyük icatlar yapmış Müslüman bilim adamları anlatılacak.

"Bilim Hazinesi"nde çocuklar bir yandan keyifli dakikalar geçirirken bir yanda da Müslüman bilim adamlarının bilim ve insanlığa olan katkılarını öğrenecek.

Bilim dünyasına büyük katkıları olmuş alimlerin anlatıldığı çizgi filmde, bilinen ilk pratik simyacı Cabir Bin Hayyan'dan Lagari Hasan Çelebi'ye, Harezmi'den Fergani'ye kadar bilim adamlarının hayatları ve icatları anlatılacak.

Çocuk İlahileri

Çocuk ilahilerinin animasyonlar eşliğinde seslendirildiği "Çocuk İlahileri"nde Kur'an-ı Kerim harfleri, şükür, Hz. Peygamber sevgisi, tasarruflu olmak, hoşgörü gibi konular çocuklara ilahiler eşliğinde aktarılacak.

Birbirinden güzel çizgi filmler, yarışmalar, eğitici öğretici programlar ve daha birçok çocuk programı, ara tatilde Diyanet TV’de çocuklarla buluşacak.

Editör: Mehmet Çalışkan