Diyanet TV’de cumartesi günleri ekranlara gelen "Niçin İnanıyorum?" adlı programda, izleyicilerden gelen sorulara sahih dinî bilgiler ışığında cevap veriliyor.

"İnanmak zorunda mıyım?", "Kader değişir mi?", "Neden yaratıldım?" gibi sorular, Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş tarafından yanıtlanıyor.

Programın bu hafta yayınlanan bölümünde, Allah'ın şah damarımızdan daha yakın olması, ne demektir?" sorusuna cevap verildi.

Allah'ın Müminlerle beraber olmasının, Kur'anî bir yaklaşım olduğunu ifade eden Dr. Demirtaş, "Allah'ın şah damarımızdan daha yakın olması ne demektir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Cenab-ı Hakk buyuruyor ki 'Sabırla, namazla Allah'tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir.' Bir başka ayet-i kerime, Allah'ın muhsinlerle yani iyilik yapanlarla beraber olduğu, bir başka ayet-i kerimede ise Cenab-ı Hakk'ın müttakilerle beraber olduğunu ifade ediyor. Demek ki Allah'ın Müminlerle, muhsinlerle ve muttakilerle beraber olması, her şeyden önce Kur'anî bir yaklaşımdır."

- Cenab-ı Hakk'ın yardımı bizimledir

"İslam tarihinin en önemli hadiselerinden birisi hicret olayıdır. Müşrikler, Efendimizin hicretine engel olmak istiyorlar. Efendimiz Medine'ye giderken Sevr Mağarası'na sığınıyor. Efendimizi takip edenler, Sevr Mağarası'nın yakınına kadar geliyorlar. Hz. Ebubekir, Hz. Peygamber'i korumak amacıyla bir endişeye kapılıyor. İşte Hz. Peygamber'in o anda söylediği bir sözdür bu, 'Üzülme, Allah bizimle beraberdir.' Allah'ın bizimle beraber olması bu demektir. Cenab-ı Hakk'ın yardımı bizimledir."

Dr. Bayram Demirtaş’ın daimi konuk olarak soruları cevapladığı "Niçin İnanıyorum?", her cumartesi saat 22.30’da Diyanet TV’de…

Editör: Mehmet Çalışkan