Her yıl Recep ayı geldiğinde müminleri tarifsiz bir heyecan sarar. Zira Recep ayı, Allah’ın rahmet ve mağfiretinin müminleri kuşattığı üç ayların başlangıcıdır. Bu ayın ilk Cuma gecesini Regaib Kandili olarak idrak ederiz.

Üç ayların başında yer alan Regaib Kandili ile âdeta hayata yeni bir başlangıç yaparız. Bu kutlu gece, aynı zamanda her şeyin bir evveli bir de sonunun bulunduğunu hatırlatır bizlere. Şu fâni dünyada, her bir nimetin, imtihanın bir parçası olduğunu haber verir. Regaib gecesi, dünyaya dair arzularımızı, tutkularımızı gözden geçirmemiz gerektiğini, çabucak geçip giden bu hayatta asıl kazancın Rabbimize rağbetimiz olduğunu bildirir.

Her yıl tekerrür eden bu özel zaman dilimlerinde bizlere düşen, kendimizi bir kez daha hesaba çekmektir. Rabbimizin ikramı olan böylesi anları dünyamız ve ahiretimiz için kazanca dönüştürebilmektir. Herkesin büyük kalabalıklar içerisinde yalnızlığı yaşadığı bu dünyada adımlarımızı, sevgiye, dostluğa ve kardeşliğe doğru atabilmektir. Başta ailelerimiz olmak üzere, mahallelerimizde, beldelerimizde ve ülkemizin her köşesinde birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmektir.

Editör: Mehmet Çalışkan