Namazımız Miracımız Olsun!

Namaz mümin için özlemle beklenen bir buluşma anıdır. Yüce Allah’ın huzuruna O’nun daveti ile çıkmanın ve kabul edilmenin ifadesidir.

Namaz müminin miracı ve Rabbine vuslat zamanıdır. Allah’ı anıştır namaz. El, dil, göz, kulak, kalp velhasıl bütün uzuvlarla Yaratanı zikirdir. Gönülden eda edilen her namaz, huzur iklimine açılan bir kapıdır. Günün belli vakitlerinde mümin, kendini sadakat ve samimiyetle bu iklimin esintilerine bırakır. Günde beş defa yenilenen bir samimiyet ifadesidir namaz.

Nice dünyevî arzu ve yönelişler insanın önünde Rabbine ulaşmada adeta kalın birer duvar gibidir. O duvarı ne kadar aşılmaz kılarsak, boyun büküp secde etmemiz de o derece zor ve imkânsız hâle gelir. Nüvesi toprak olan insan, benlik duvarını aşmadıkça, yüzünü toprağa koyup secdeye varmadıkça, rahmet pınarından kana kana içemez. O halde bizlere hayat sunan, varoluşumuzu anlamlandıran rahmet ve hikmet pınarından nasiplenebilmek için kıyam, ruku ve secdeleri miraca dönüştürebilecek bir niyet ve samimiyetle namaza yönelelim.

Editör: Mehmet Çalışkan