Pedagoji alanındaki modern araştırmalar çocukların daha anne karnında iken birçok bilgiyi öğrendiklerini, dünyayı algılama ve çevrelerini keşfetmede eski nesillere kıyasla daha çabuk kavradıklarını ortaya koymaktadır. Yaşanılan çağın bilgi çağı olması ve bu dönemde çocukların bilişsel yapılarının gelişmeye açık olması kimseyi şaşırtmamaktadır.

Bir yandan kitle iletişim araçları ile bilgisayar ve internetin çocuk ve genç bireyler üzerindeki olumsuz etkisi, diğer yandan değerlerin içinin boşalması veya yıpranması ile kimliksiz, bencil, örfüne, geleneğine yabancı bireyler yetiştirmeye uygun şartların bulunması dikkate alındığında, günümüz annelerini ateşten gömlek giymek gibi ağır bir yükümlülük beklemektedir.

Çocuğun annesi ile olan etkileşiminde bir sorun yaşadığında, olay hakkında açıklama yapan, duygu ve mantık ölçülerini kullanan, ikna eden bilgili bir anneye ihtiyacı vardır. Bu nedenle annelerin geleceğin teminatı olan çocuklarını yetiştirirken karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı bilinçli ve bilgili olmaları son derece önemlidir.

SÖZÜN ÖZÜ

Akıllılar, ölümle sona eren her nimeti, nimet olarak hesaba katmazlar.

Ömür ne kadar uzun olursa olsun, ölüm yüz gösterince o uzunluğun ne faydası olur?

Nimetin değeri sonsuz olmasında ve yok olmak tehlikesinden uzak bulunmasındadır.

Molla Camî

Editör: Mehmet Çalışkan