Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Ramazan öncesi yaptığı "kan bağışı" çağrısı üzerine harekete geçen il ve ilçe müftülükleri, ülke genelinde kan bağışı kampanyaları düzenlemeye devam ediyor.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde düzenlenen kan bağışı kampanyaları kapsamında din görevlileri Kızılay’a kan bağışında bulunuyor.

Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve din görevlileri de Kızılay'a kan bağışında bulundular.

Ramazanın rahmet ve bereket dolu atmosferinde anlamlı bir kampanyaya destek verdiklerini belirten İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Ramazan öncesinde din görevlileri ve vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ettiğini hatırlatarak Tokat Müftülüğünün bu davete icabet ettiğini söyledi.

Müftü Bİlgili; "En şerefli yaratılmış olan insanın değerini ön plana çıkarmak ve aynı zamanda zor zamanlarında hasta kardeşlerimizin kan ihtiyaçlarına kolaylıkla erişebilmeleri amacıyla kan bağışında bulunduk. Ekmeğimizi aşımızı diğer ihtiyaç sahipleriyle paylaştığımız gibi, bugün de kan bağışında bulunarak başka bir sadakayı gerçekleştiriyoruz. Canımızdan bir parça vererek önemli bir ibadeti gerçekleştiriyoruz, dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı söz konusu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan