Rasûlüllah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “İnsanlardan öyleleri var ki, hayrın (önünü açan) anahtarları gibidir ve şerrin de (önünde duran, ona mâni olan) sürgüleri gibidir. Kimisi de şerrin anahtarı ve hayrın sürgüsü gibidir. Yüce Allah’ın, hayrın anahtarlarını ellerine verdiği o kimselere ne mutlu! Ve ne yazık Yüce Allah’ın şerrin anahtarlarını ellerine verdiği o kimselere!” (İbn Mâce, Sünne, 19)

En hayırlı olanı da haber veriyor, en şerli olanı da Nebî. Açılacak kapıları da gösteriyor, kilit vurulacak olanları da. Hayrın anahtarlarını ellerine alıp da hayır kapılarını üşenmeden, çekinmeden, bu davranışıyla sadece Rabbinin rızasını dileyerek açanları müjdeliyor Efendimiz.

İyiliğin boynu bükük gönlü kırık olduğu zamanları yaşıyoruz. Bu noktada bize düşen iyi olmak ve kendini iyi hissetmek. Zira iyi olunmadan ve kendini iyi hissetmeden hayra anahtar, şerre kilit olunmaz. Sayısız kapı var önümüzde… Kimi açılmayı bekliyor hasretle, kimi ise hiç açılmamış olmayı diliyor. Hayrın sayısız kapısı var önümüzde… Hangi kap

SÖZÜN ÖZÜ

Gönlünde Allahü Teâla’nın aşkını taşıyanlar dünya ile tamamen alakalarını kesmişlerdir. Bunlar halk içinde Hak ile olurlar. Bir an Allahü Teâla’yı unutmazlar.

Ahmed Yesevî

Editör: Mehmet Çalışkan