Yûnus sûresi 25. ayette Allah (c.c.) kullarını “esenlik yurdu”na, ayetteki orijinal ifadesi ile “darüsselam”a çağırdığını ilan etmektedir.

Dinin amacı insanlar için ebedî mutluluğu sağlamaktır. Dünya hayatında peygamberleri dinleyenlere, akıl ve iradelerini doğru kullananlara Allah doğru yolu göstermektedir. Bu yolun sonu cennettir, cemal-i ilahîdir, insanlara eşsiz saadet bahşeden Allah’ın rızasıdır. Böylesine bir mutluluktan mahrum olanlar, olmadık hayallerin peşine düşerek hurafelere kapılır ve kendi sonlarını hazırlamış olurlar. Hz. Peygamberin vazifesi onları uyarmaktır, o da vahyi tebliğ ederek gerekli açıklamaları yapmış, vazifesini hakkıyla yerine getirmiştir. Hz. Peygamberin gönderilmesiyle birlikte hiç kimsenin “Bizi uyaran olmadı” demeye hakkı kalmamıştır. Allah’tan başka hiç kimsenin bir din koymaya hakkı yoktur.

Allah’ın göndermiş olduğu İslam’a tabi olmayanlar, hiç şüphesiz, onun kendileri için yararlı olan talimat ve sınırlamalarından da uzak kalırlar. Böylece hem dünyalarını hem de ahiretlerini heba etmiş olurlar.

Editör: Mehmet Çalışkan