Hepimiz bir imtihan dünyasında yaşamaktayız. İmtihan ise herkesin gücüne ve sahip olduğu nimete göredir. İnsanlık, günümüze kadar türlü imtihanlara tâbi tutulmuştur ve kıyamete kadar da tutulacaktır. Kimileri malıyla, kimileri evladıyla, kimileri canıyla ya da fiziksel bir engelle denenir kulluk yolunda. Bu imtihan süreci sabır ve metanetle geçirilirse Rabbimiz tarafından vaat edilen nimetler bizim olacaktır.

Rabbimizin hikmeti gereği birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de engelli kardeşlerimiz bulunmaktadır. Anne olmak zordur. Ama ondan çok daha zoru engelli annesi olmaktır. Onlar omuzlarında dağlarca yük taşıyabilen güçlü annelerdir. Tükenmeyen enerjisiyle yuvasını ayakta tutmaya uğraşan yüreğine nakşedilmiş annelik sabrını, sevgisini son damlasına kadar kullanan kişilerdir. Çoğu zaman yalnız bırakılan, sosyal hayattan kopan, dışlanan, çareyi Yaradan’a sığınmakta bulan annelerdir.

Engelli olan çocuğuna bunca özveriyi gösteren anneler, takdiri en çok hak edenlerdir. Onlar toplumun gönlündeki madalyasız kahramanlardır. Asıl onlar için yapmamız gereken ise, gün ışığına çıkmamış muhteşem hikâyelerin kahramanları olan engelli annelerine destek olmaktır.

Editör: Mehmet Çalışkan