Doğru bilgiyi, güzel ahlakı ve dinimizin iki ana kaynağı olan Kur’an ve Sünnet’in rehberliğini kendine esas alan Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924’te kurulmuştur. Başkanlığımızın asli vazifesi Anayasa’da da yer alan ifadeye göre “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, İslam Dini’nin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” şeklindedir.

96 yıllık bir maziye sahip olmasına rağmen asırların birikimi ve tecrübesi ile hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumumuzun her kesiminden ve her görüşten vatandaşa hizmet götürmeyi ilke edinmiştir. Başkanlığımız, sadece ülkemize değil bütün İslam coğrafyasına ve hatta tüm insanlığa hizmet etme amacını da gütmektedir.

Unutulmamalıdır ki İslam, barış ve esenlik dinidir. Dünyayı içinde bulunduğu karanlık durumdan kurtaracak olan yegâne çözüm ise barış ve esenliği tüm gönüllere aşılamaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız hem yurt içi hem de yüzü aşkın ülkedeki yurtdışı teşkilatıyla insanlığın barışını ve huzurunu tesise katkı sağlamaktadır.

Editör: Mehmet Çalışkan