26 Ağustos 1922’de başlayan, dört gün süren ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, İstiklal mücadelemizin en büyük zaferlerinden biridir. Zafer Bayramı olarak kutladığımız bu kutlu mücadele, vatan topraklarımızın işgalci devletlerden temizlenmesinin başlangıcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı vatanımızın düşman işgalinden kurtulmasına yönelik en önemli zafer destanının yazıldığı büyük bir mücadele örneğidir.

Bu savaşta milletimiz, erkeğiyle kadınıyla, çocuğuyla yaşlısıyla topyekûn bir mücadele vermiştir. Özgürlüğün olmadığı topraklarda dini yaşamanın imkânsız olduğu bir gerçektir. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan ve hiçbir himayenin altına girmeden dini-diyaneti için her durumda canını ortaya koyan milletimiz, her daim aynı uğurda kanının son damlasına kadar mücadele vermiştir.

Uğruna kanını döküp canını verdiği bu topraklar için şehit ve gazi olan milletin evlatları olarak böyle bir gururu taşımak ancak bize bıraktıkları bu eşsiz vatana sahip çıkmakla mümkündür. Cihana adaleti ile ün salmış bir milletin varisleri olan bizler, atalarımızın örnekliğinde bütün dünyada adaletin ve barışın yeniden inşası için gayret etmeliyiz. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin.

Editör: Mehmet Çalışkan