Kurulduğunda ilk etapta 25 ilde, “Biz de sizi dinliyoruz” sloganıyla karasal yayınla dinleyiciye ulaşan Diyanet Radyo, çok kısa sürede yayın ağını tüm Türkiye’ye, internet ve mobil uygulamasıyla da tüm dünyaya ulaştırdı. 

Uzun süredir 81 ilde ve Kıbrıs’ta yayın yapan Diyanet Radyo, Türk ve Müslüman coğrafyalarda yayın yapmayı hedefliyor.

Sahih dini bilgiyi dinleyiciyle buluşturan Diyanet Radyo, bunun yanı sıra sanat, edebiyat, tarih ve sağlık gibi alanlarda da toplumu bilgilendirmeye devam ediyor. 

Çeşitli konularda hazırlanan radyo tiyatroları, Diyanet Radyo takipçileri tarafından ilgiyle takip ediliyor.

2020 yılında 160 bölüm olarak dinleyiciyle buluşan "Asr-ı Saadet" adlı arkası yarın da adından sıkça söz ettirtiyor. 

Diyanet Radyo yayınlarda sahih dini bilgiyi esas alıyor, İslam’ın temel kaynaklarına uygunluğuna ve tarihsel tecrübeye dikkate ediyor.

Hikmetli bir gönül dili ile İslam’ın hak ve hakikate dayanan tevhid inancını, ihlas ve samimiyette birleşen ibadetini, bilgi ve hikmete dayanan ahlakını, şefkat ve merhametle yoğrulan adaletini geniş halk kitlelerine ulaştırmaya için gayret gösteriyor. 

Mezhep, meşrep, siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak, bütün toplum kesimlerini kuşatıcı ve kucaklayıcı yayın yapıyor.

Yayınlarda genel ahlakı ve toplumsal duyarlılıkları dikkate alan Diyanet Radyo, giderek büyüyen yapısıyla, gelişen kadrosu ve zengin içerikleriyle 8. yılını geride bırakıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan