Şırnak Valiliği ve belediye tarafından organize edilen "2. Cudi Festivali"e katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, düzenlenen programda dua etti.

40 yıl aradan sonra huzurun tesis edildiği Cudi'de ikinci kez festival coşkusu yaşanıyor.

"2. Cudi Festivali" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı duayla başladı. Hazreti Nuh'un ilk namaz kıldığı Cudi dağının zirvesine yürüyerek çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada barış güvercinleri uçurdu ve ardından da namaz kıldılar.

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'la İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şırnak’ta düzenlenen "2. Cudi Festivali"ndeydi.

Festival öncesi öncesi Başkan Erbaş, Bakan Soylu ve çok sayıda vatandaş yürüyerek Hazreti Nuh’un gemisinin oturduğu ve ilk namaz kıldığı sefine diye bilinen Cudi dağına çıktı.

40 yıl aradan sonra terörden temizlenerek huzurun tesis edildiği dağın zirvesinde Başkan Erbaş ve Soylu barış ve dostluğun sembolü olan beyaz güvercinleri gökyüzüne saldı, Başkan Erbaş birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Elhamdülillah namazımızı kıldık hep birlikte barış güvercinlerini uçurduk. Rabbimizden niyazımız milletimizi, memleketimizi, devletimizi ilelebet payidar etmesidir." ifadelerini kullandı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hazreti Nuh’un ilk namaz kıldığı alanda öğle namazını kıldırdı.

Daha sonra yürüyerek festival alanına geçilerek ikinci Cudi festivali Erbaş'ın yaptığı duayla başladı.