Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş eşi Seher Erbaş’la birlikte Kırklareli’de geçen hafta metruk binada ölü bulunan 11 yaşındaki Zeynep Esin’in ailesini ziyaret etti.

Yayla Mahallesi'nde yaşayan baba Sezer ve anne Elif Esin’e başsağlığı ve sabır dileyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, küçük Zeynep’e Allah'tan rahmet diledi.

Çocukların bu şekilde zulmederek katledilmesinin kendisini üzen en kötü olaylardan birisi olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, bu tür olaylarla bir daha karşılaşmak istemediklerine dikkati çekerek, "Bizim inancımızda bir insanı öldürmek, bütün insanlığı katletmek kadar kötü bir şeydir. Çünkü 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir.' buyuruyor Rabbimiz. Adam öldürmek en büyük günahlardandır.” dedi.

 Cehaletin bütün kötülüklerin anası olduğunu belirten Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Biz toplum olarak bu konuda gençlerimize, çocuklarımıza eğitim vermek zorundayız. Eğitimsizlik, bilgisizlik bunlar kötülüklerin anasıdır. Özellikle kötü alışkanlıklar, bağımlılık bütün bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor. Devlet olarak tabii bunun gayreti içerisindeyiz. Valimiz Allah razı olsun bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yapıyoruz. İstiyoruz ki bir daha hiçbir kızımız, hiçbir oğlumuz bu tür talihsiz olaylarla can vermesin."

Baba Sezer Esin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim canımız yandı, bir başkasının canı yanmasın." dedi.

Tek istediğinin sabır olduğunu bildiren Esin, "İsyan etmedim, etmem de Allah bizden fazla sevmiş yanına almış onu. Şu an cennette olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de aileye daha iyi bir ortamda ikamet etmeleri amacıyla ev alarak gereken tüm desteğin sağlanacağını aktardı.

Ziyarette Zeynep için Kur’an okundu ardından Başkan Erbaş tarafından dua edildi.

Daha sonra Başkan Erbaş, Zeynep Esin’in de öğrencisi olduğu Sultan Reyhani Kur'an Kursunda Zeynep adına düzenlenen onur belgesini baba Esin'e verdi.

Ayrıca Sultan Reyhani Kur’an Kursunun isminin, Zeynep Esin Kur’an Kursu olarak değiştirildiği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan