Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde bulunan Nur Camii'ne 15 Mart 2019 tarihinde düzenlenen terör saldırısında bacağından ve sırtından aldığı iki kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede saldırıdan 50 gün sonra şehit olan Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Tuyan’ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

İkindi namazını müteakip Ankara Çubuk ilçesinin Tahtayazı Mahallesi Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tuyan’ın ailesine, akrabalarına ve vatandaşlara başsağlığı diledi.

Başkan Erbaş, Zekeriya Tuyan’ı Yeni Zelanda’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “15 Nisan günü biz Yeni Zelanda'ya gittik. Orada merhum Zekeriya kardeşimizi ziyaret ettik. Hastanede göz göze bakıştık. O kadar umutlandık ki sağlığına kavuşacak ve daha pek çok zaman yaşayacak, nice camide secde, rükû edecek diye, fakat takdir-i ilahi böyleymiş.” dedi.

Tuyan’ın vefatının kendilerini teselli eden tarafının şehit olması olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Allahu Teâlâ şehitliğini makbul eylesin.” ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, cenaze namazı için saf tutan cemaatten Tuyan için helallik alarak cenaze namazını kıldırdı.

Namazın ardından Tuyan’ın naaşı, Ankara Çubuk İlçesi Tahtayazı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Başkan Erbaş daha sonra Baba Ahmet Tuyan’a taziye dilaklerini iletti.

Törene Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ile Tuyan’ın ailesi, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Zekeriya Tuyan, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde bulunan Nur Camii'ne 15 Mart 2019 tarihinde düzenlenen terör saldırısında bacağından ve sırtından aldığı iki kurşunla ağır yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede saldırıdan 50 gün sonra geçirdiği ameliyat sonrası kanaması durdurulamamış ve hayatını kaybetmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, evli ve iki çocuk babası olan Tuyan’ı, Christchurch Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü sırada ziyaret etmişti.

Editör: Mehmet Çalışkan