Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında yürüttüğü hizmetleri ataşe ve müşavirler marifetiyle koordine ediyor.

Başkanlık; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın din hizmetleri ve din eğitimleri ile ilgili işlemleri yürütmek, soydaş ve akraba topluluklar ile İslam dinine mensup diğer topluluklara bu konuda yardımcı olmak amacıyla yurt dışı teşkilatında personel görevlendiriyor.

Başkanlık yurt dışı teşkilatı; müşavirlik, ataşelik ve koordinatörlüklerden oluşuyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt dışına atamaları yapılan 11 yeni müşavir ve ataşe, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Erbaş, yeni atanan ataşe ve müşavirlerden, görev yerlerinde hayata geçirmeyi planladıkları proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erbaş, ataşe ve müşavirlere yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak şöyle konuştu:

“Hiç biriniz bir bürokrat takıntısı ile hareket etmeyeceksiniz. Yeri geldiğinde kürsüde, yeri geldiğinde mihrapta olacaksınız. Yeri geldiğinde bir vaiz, bir mübelliğ olacaksınız. Bunun için oradasınız. Bizim her birimiz ataşe, müşavir unvanımızdan önce hocayız. Hocalığımızı, eğitimciliğimizi orada devam ettireceğiz.

Asr-ı saadeti bir düşünün; insanlar kilometrelerce yürüyerek gidip tebliğ yapıyorlardı. Hiç de maddi bir menfaat beklemeden bunları yapıyorlardı. İşte o asr-ı saadetteki şuurla, böyle bir bilinçle uzak beldelere gidip İslam’ın tebliğ edilmesi gerekiyor.

Her biriniz kendinizi Güney Afrika’ya giden Ebu Bekir Efendi konumunda görün. Hacca gitmek üzere bir gemiye binip de kendisini Brezilya sahillerinde bulan Abdurrahman Efendi gibi görün. Onun sayesinde İslam Brezilya’da tanınmış. Bugün Brezilya’da ne kadar Müslüman varsa hepsinin sevabından Abdurrahman Efendi’ye yazılıyor. Her biriniz bir Abdurrahman Efendi, bir Ebu Bekir Efendi şuuruyla hareket etmelisiniz.” 

Yeni atanan ataşe ve müşavirler:

Prof. Dr. Bilal Kuşpınar - Vaşington Din Hizmetleri Müşaviri

Hüseyin Gündoğar - Kopenhag Din Hizmetleri Müşaviri

Prof. Dr. Fazlı Arslan - Stokholm Din Hizmetleri Müşaviri

Mehmet Fatih Özer - Oslo - Din Hizmetleri Müşaviri

Ömer Faruk Savuran - Moskova Din Hizmetleri Müşaviri

Zeki Yavuzyılmaz - Bakü Din Hizmetleri Müşaviri

Remzi Yarba - Nuakşot Din Hizmetleri Müşaviri

Yunus Acar - Cidde Din Hizmetleri Ataşesi

Ali Çetinkaya - Salzburg Din Hizmetleri Ataşesi

Doç. Dr. Mahmut Ay - Şikago Din Hizmetleri Ataşesi

Doç. Dr. Bilal Baş - Houston Din Hizmetleri Ataşesi

Editör: Mehmet Çalışkan