Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı, KKTC'de Başbakan Tufan Erhürman ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri karşıladı.

Oktay ve Başkan Erbaş, daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Hala Sultan Camii avlusunda Lefkoşa Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi iş birliğinde düzenlenen iftara katıldı.

İftara katılanlara hitap eden Oktay, Kıbrıs'ı millî dava addederek Kıbrıs Türklerinin daima yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını vatandaşlara iletti.

Mübarek ramazan ayında Kıbrıs Türkleri ile Türkiye'nin ezeli gönül birlikteliği ve dayanışmasının yansıdığı iftar sofrasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Oktay, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin ramazan vesilesiyle perçinlenmesini, geleceğin kardeşlik temelinde taçlanmasını diledi.

Başkan Erbaş’ın dua ettiği iftar yemeğine, KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan