Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü çocuklara cami ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan; “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde binlerce çocuk camiyle buluştu.

Denizli

Pamukkale İlçe Müftülüğü yarıyıl tatili dolayısıyla “Cami, Çocuk ve Aile Buluşması” düzenledi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi’nde düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ilahilerle devam etti.

Programda konuşan Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, “Din-i Mübin’i İslam’a göre hayırlı ve iyi çocuklara sahip olmak, dünya hayatı için bir mutluluk kaynağı olduğu gibi ahiret hayatı için de kesintisiz sevap vesilesidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) kişinin ölümünden sonra bile amel defterinin kapanmamasını sağlayan üç şeyden birinin kendisine dua eden hayırlı bir evlat olduğunu bildirmiştir. Pamukkale İlçe Müftülüğümüze bağlı 38 adet 4-6 yaş grubu Kur'an kursunda 550 öğrencimizin milli ve manevi değerlerimizle yetişmeleri için gayret gösteriyoruz.” dedi.

Denizli İl Müftülüğü tarafından “Gençliğe Değer” projesi kapsamında düzenlenen kamp programına ise 12-14 yaş aralığındaki gençler katıldı.

İmam-ı Azam Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen ve 5 gün boyunca devam eden kamp programında, sportif faaliyetlerle birlikte sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler düzenlendi.

Pamukkale ilçesinin de içerisinde yer aldığı Hierapolis Antik Kenti’nin hemen yanında bulunan Kur’an kursunda gerçekleştirilen programda, kültürel geziler de yer aldı.

Artvin

Artvin İl Müftülüğü; “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında camilere akın eden çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Aileleri ile birlikte yarıyıl tatilinde camiye gelen çocuklar, tatil süresince namaz surelerini ve duaları öğrendi.

Yarıyıl tatilinde sona gelinmesi dolayısıyla düzenlenen kapanış programında tüm öğrencilere “Diyanet Çocuk Takvimi” hediye edildi.

Bayburt

Bayburt İl Müftülüğünce düzenlenen kamp programında öğrenciler hem eğlediler hem öğrendiler.

Bayburt Müftülüğünce Merkez Kaleardı Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda düzenlenen ve bir hafta boyunca devam eden kamp programına, yaşları 12 ile 14 arasında değişen 24 öğrenci katıldı.

Kamp programı kapsamında rehberlik çalışmalarının yanı sıra bilgi yarışmaları, gezi programları, zekâ oyunları, halı saha maçları, sinema ve çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Giresun

Giresun Espiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen programda çocuklar aileleri ile birlikte camiyle buluştu.

Espiye İlçe Müftülüğünce “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında yarıyıl tatilinde aileleri ile birlikte camiye gelen çocuklara çeşitli ödüller verildi.

Çocuklara camilerin sevdirilmesi gerektiğini belirten Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Yarıyıl tatilinde camilere gelen çocuklar, hediyelerin en iyisine ve övgülerin en yücesine layıktır.” dedi.

Iğdır

Iğdır İl Müftülüğünce okulların ara tatilde olması dolayısıyla 12-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik kamp programı düzenlendi.

Iğdır Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda düzenlenen kamp programına 40 öğrenci katıldı.

Beş gün boyunca devam eden kamp programında; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde futbol, basketbol, masa tenisi, satranç, film izleme, okçuluk, yüzme gibi sosyal ve sportif aktiviteler düzenlendi.

Kampın kapanış programına öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Mustafa Tekin, “Sağlığınızı korumak için sürekli spor yapın. Zararlı alışkanlıklardan uzak durun. Bu zararlı alışkanlıklar sizlere maddi olarak zarar verirken hem bedeninize hem de çevrenizdekilere ciddi zarar vermektedir. Hayatta hangi zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın dürüstlükten vazgeçmeyin, asla yalan söylemeyin. Namazlarını düzenli kılmaya gayret edin.” tavsiyelerinde bulundu.

Osmaniye    

Osmaniye İl Müftülüğünce Müftü Bestami Aksu Kur’an Kursu’nda düzenlenen kamp programına 28 öğrenci katıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonu Osmaniye Temsilcisi Hasan Baysal’ın öğrencilere izcilik hakkında bilgi verdiği kampta, öğrencilere yönelik temel dini bilgiler dersleri, doğaçlama oyunlar, kitap okuma, münazara ve bilgi yarışması gibi etkinlikler düzenlendi.

Siirt

Siirt’te bütün camilerde yarıyıl tatilinde “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi uygulandı.

Proje kapsamında camilere gelen öğrencilere ödüllerini takdim etmek amacıyla tören düzenlendi.

Çocuklara 15 günün sonunda hediyelerini veren İl Müftüsü Ahmet Altıok; “Buradaki amaç namaz vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak, ezberlerini ve dualarını tazelemek, bir arada kaynaşmayı sağlamaktı. Maddi manevi destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sinop

Sinop’ta yarıyıl tatilinde camiler çocuklarla şenlendi.

Yarıyıl tatilinde “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında camilere gelen ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in elinden aldılar.

Alaaddin Camii’nde yapılan yarışma finalinde yarıyıl tatilinde camilere gelen çocukları tebrik eden İl Müftüsü Çelik; “Diyanet İşleri Başkanlığımız camilerimizin sizlerle şenlenmesi için yarıyıl tatilinde ‘Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz’ adıyla bir proje başlattı. Sizler de camilerimize gelerek ezberlerinizi pekiştirdiniz, cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazandınız. Bu yarışmanın galibi hepinizsiniz. Çünkü sizler kaybedeni olmayan bir yarışmada bulundunuz.” dedi.

Sivas

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ara tatilde “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” sloganıyla ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında Sivas’ta camiler çocuklarla doldu taştı.

Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, yarıyıl tatilinde camilere gelen çocuklar ödüllendirildi.

Yaklaşık dokuz yüz öğrencinin katıldığı programda konuşan Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, şu ifadelere yer verdi:

“Namazla bulaşan, Allah ile randevularına giden gençlerimizi ayakta alkışlıyoruz. Bu, bizlerin yarınlara emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesidir. Bu süreçte, çocuklarımızın camiye alışmasında ailelerin, öğretmenlerin ve hocalarımızın büyük desteği oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Camiyle, namazla buluşan gençlerimiz ve aileleri Allah katında mükâfatlarını aldılar.”

Tekirdağ

Şarköy’de ise yarıyıl tatilinde camiye gelen çocuklara bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi verildi.

“Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında Gazi Süleyman Paşa Camii’nde düzenlenen programa katılan öğrencilere bağımlılıkla mücadele konusunda sunum yapıldı.

Yozgat

Yozgat İl Müftülüğünce Gençliğe Değer Projesi Ara Dönem Kamp Programı’na katılan öğrencilerle Çapanoğlu Camii’nde sabah namazı buluşması düzenlendi.

Sabah namazına katılan öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Salih Sezik, “Çocuklarımızın, gençlerimizin önüne modeller koymak gerekiyor. İslami güzellikleri, hakikatleri önce kendimize sonra çocuklarımıza kazandırmak gibi bir görevimiz var. Bunun yapılacağı en güzel yer elbette ki mabetlerdir.” dedi.

Sabah namazı programı çorba, simit ve çay ikramı ile sona erdi.

Aydın

Diyanet İşleri Başkanlığınca çocukların cami ile bağlarının kurulması ve cemaat alışkanlığı kazandırılması amacıyla yarıyıl tatilinde başlatılan “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında, binlerce çocuk cami ile buluştu.

Proje kapsamında Aydın Köşk İlçe Müftülüğü 48 camide program düzenledi.

Camilere gelen çocuklara bir taraftan cami ve cemaat alışkanlığı kazandırılırken diğer taraftan namaz sureleri ve dualar öğretildi.

Editör: Mehmet Çalışkan