Mersin il müftüsü Dr. Şaban Kondi,  Erdemli ilçe müftüsü Dr. Hayri Erenay, Mersin’in  Erdemli ilçesinde hem okulda okuyan hemde sanayide kısmı zamanlı çalışan Muhammet Hevev’yi serviste meydana gelen müessir olaydan dolayı evinde ziyaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak her zaman muhacirler için ensar olduklarını, sadece Suriyelilerin değil, tüm mazlum ve mağdur insanlara kucak açtıklarını onların dertleriyle dertlendiklerini dile getiren Kondi, ailenin çocuklarının bir yıllık eğitim masraflarının Türkiye Diyanet Vakfı Mersin şubesi tarafından karşılanacağını, ailenin diğer ihtiyaçlarına da yardımcı olunacağını belirtti.

Kondi ayrıca eğitimi boyunca Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi tarafından Muhammed Hevevi'ye eğitim yardımı verileceğini söyledi.

Mersin’de din, ırk, dil ve bölge ayırımı gözetmeden herkesin bir arada huzur içerisinde yaşadığını da dile  getiren il müftüsü Kondi, bu tür olayların ferdi olaylar olduğunu ve Erdemli  gibi her zaman misafirlere kucak açmış huzur kenti bir ilçemizin geneline asla mal edilemeyeceğini dile getirdi.

Böyle bir durumun olmasına, olayın basına yansıması ile herkesin üzüldüğünü ve aileye herkesin yardımcı olduklarını dile getiren Baba Subhi Hevevi ise, Türk milletinin her zaman kendilerine yardımcı olduğunu, aile olarak Türkiye'de güven içinde ve burada yaşamaktan çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın  yurt içi ve yurt dışında her zaman mazlumlara yardımcı olduklarını da söyleyen baba çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasından dolayı da çok memnun olduklarını dile getirdi.

Ne Olmuştu?

Erdemli'de bir yolcu minibüsüne binen ancak üzeri kirli olduğu için koltuğa oturtulmayan 12 yaşındaki Suriyeli Muhammed H., yaşadığı o anları İHA muhabirine anlattı.

Muhammed H., "Adam bana 'İşaret ettiğim yere otur!' dedi. Neden, dedim. 'Elbisen kirli.' dedi. Bir şey olmaz, parasını verdim, dedim, ama adam ısrar etti, illa yere oturmamı istedi. Ben de oturdum. O zaman da uykum geldi, yattım." dedi.

Bütün olan bitenin 'değnekçi' diye tabir edilen kişiyle gerçekleştiğini ifade eden Muhammed H., "Bu kişi koltuğa oturduğum halde çağırdı, yere oturttu. Burada oturacaksın dedi. Elbisemin yağ olduğunu, kirli olduğunu söyledi. Parasını verdiğim halde niye böyle yaptı anlamadım. Bir kadın da benim yerde fotoğrafımı çekmiş. Niye çekiyor ki yanı boştu, yanına beni niye oturtmadı." diye konuştu. 



"Ekmeğimi arıyorum, nerede iş bulsam gidiyorum"

Muhammet H., "Nerede iş bulsam orada çalışıyorum. Belirli bir yerde çalışmıyorum. Ekmeğimi arıyorum, nerede iş bulsam gidiyorum. Biz 4 kardeşiz. Ben en büyükleriyim. 6 yıldır buradayım. Babam hasta, ameliyat oldu. Kendisi asansör ustası. Düştü, yaralandı, ameliyat oldu. 1 senedir çalışmıyor. Okula gidiyordum, 2 sene okudum ama 1 yıldır gidemiyorum." dedi. 

Yorgunluktan uyuduğunu, yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Muhammed H., okumak istediğini de söyledi. Ailesinin yardıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Muhammed H., "Allah razı olsun Türkiye'ye geldik. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyorum. Bana yardım eli uzatırlarsa okumak isterim. Babam kaza sonucu ameliyat olduğu için 1 senedir oturuyor. Bize yardım etseler çok sevinirim." şeklinde konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan