Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törende yaptığı konuşmada, mekanların en hayırlısı cami ve Kur’an kursunun açılışında bulunmanın hayırlı bir görev olduğunu dile getirdi.

“Ne mutlu bize ki bu güzel ilimizde, huzur ilimizde, güvenli ilimizde üniversitemizin içinde Hazreti Ali Camii açmak bizlere nasip oldu” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızı, yavrularımızı yetiştirirken hep Peygamber Efendimizin ahlakı, Hazreti Ali efendimizin hikmeti, cömertliği, bütün insanlığa örnek ahlakı, Hazreti Fâtıma annemizin, Hazreti Hüseyin efendimizin, Hasan efendimizin ve diğer bütün İslam büyüklerinin o güzel özellikleri ile yetiştirmeye çalışıyoruz. Cami ve üniversite o kadar yakışmış ki birbirlerine camimizin mimarisine baktığım zaman bize tarihimizi hatırlatan bir tarz var. Bu tarzıyla, minareleriyle, kubbesiyle o kadar güzel olmuş ki emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”  

Başkan Erbaş, cami yaptıran hayır sahiplerine Allah'ın müjdesi olduğuna işaret ederek, “Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de; “Allah’ın mescitlerini, Allah’a inananlar, ahiret gününe inananlar, namazı kılanlar, zekâtı verenler ancak Allah’tan korkanlar imar ederler.” Buyuruyor. İşte bu Hazreti Ali Camii’ni imar edenlerin, inşa edenlerin, yapanların özellikleri de ortaya çıkıyor. Bu camimiz üniversitemiz öğrencilerine, hocalarına sadece namaz kılmak, ibâdet yapmak için değil bu camimizi mektep haline getirerek hizmet edecek inşallah. Sadece namaz için değil Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyenler camimize buyursunlar. Hocalarımız hizmetlerinde, emirlerindedir. Cami dersleri ve ilmihal dersleri yapıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve çok sayıda protokol üyeleri ile kurdela kesimi gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törenden sonra açılışı yapılan Ehl-i Beyt 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Hazreti Fatma Gençlik Merkezi’ni gezdi.

- Cemevi ziyareti

Tunceli Cemevi’ne geçen Erbaş’ı Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ve Alevi Dedeleri karşıladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı, Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Ahmet Oğurlu, beraberindeki dedeler ve vatandaşlar karşıladı.

Başkan Erbaş, cemevi binasına gelişinde cemevi bahçesindeki Munzur ve Pülümür çaylarının birleştiği alandan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ve beraberindekilerle manzarayı seyretti.

Binanın girişinde Alevi dedesi Ahmet Oğurlu ile tokalaşan Başkan Erbaş, daha sonra dernek binasında cemevi mensuplarıyla bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.

Başkan Erbaş, toplantı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli’de bulunmaktan ve cemevini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tunceli Cemevi’nde ikinci kez toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Munzur Üniversitesindeki caminin açılışı için geldik. Daha önce geldiğimde de burayı ziyaret etmiştim, bugün de ziyaret ettim. Cemevimizin dedesi ve diğer cemevlerinin dedeleriyle görüştük. Güzel bir sohbetimiz oldu. Bazı konuları kendi aramızda görüştük. İnşallah bundan sonraki süreci değerlendireceğiz. Cemevinde birliğimizi beraberliğimizi konuştuk. Türkiye olarak hepimiz aynı hedefe çalışıyoruz. Devletimizin ve milletimizin birliği beraberliği için çalışıyoruz.”

Dernek Başkanı ve Tunceli Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt ise Başkanı Erbaş’ın Tunceli’ye ve cemevine yaptığı ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Ziyarette, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ve Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan