Prof. Dr. Muslu: İmanlı ve şuurlu nesil yetiştirmenin yolu Kur'an'dan geçmektedir

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Gaziantep Müftülüğü ile Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı iş birliğinde Hayriye Büyükekşi Camii'nde düzenlenen “35. Hoşgör Hafızlık Merasimi”ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Muslu, hafızlığın İslam alemi için çok önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ahlaklı, güvenilir, idealleri olan ve sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesi için sağlıklı bir din eğitimi gerekir”

“İmanlı ve şuurlu bir nesil yetiştirmenin yolu şüphesiz Kur'an eğitiminden ve onu yaşamaktan geçmektedir. Bu çerçevede ahlaklı, güvenilir, idealleri olan ve sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesi için sağlıklı bir din eğitimi verilmesi gerektiği yadsınamaz gerçektir. Toplumun yükselmesi, ülkemizin madden ve manen kalkınması, Kur'an'la bütünleşmiş ve Peygamber Efendimiz'in ahlakını kuşanmış nesillerin yetişmesine bağlıdır. Böyle bir anlayışın filizlenmesi, ülkemizin ve dünyanın daha güvenli ve mamur hale gelmesini de temin edecektir. Hafızlık bu anlamda büyük bir nimet ve berekettir.

Hafızın annesi, babası, ailesi, köyü, mahallesi, kısacası yaşadığı çevre de bu bereketten nasiplenir. Çünkü hafız, Allah'ın kitabı için kendisini seçtiği ve emanetini yüklediği özel bir insandır. Dolayısıyla onlara yakışan insanın yaratılış gayesine, Kur'an'ın gönderiliş hikmetine uygun bir idealin peşinde koşmalarıdır.”

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualarla tamamlanan programda, 85 hafıza başarı belgesi takdim edildi.

Programa Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan, Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı ile vatandaşlar ve hafızların aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan