Grup oluşturan görevlilere yönelik ‘Umre Semineri’

‘Diyanet İşleri Başkanlığı 2019-2020 Yılı Umre Organizasyonu’ kapsamında grup oluşturan 359 din görevlisinin katılımıyla düzenlenen seminer Antalya’da gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşmasını, Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı şunları kaydetti:

“Umreye gidenler sadece seyahat amaçlı gitmiyor, orada Resulullah’ın izlerini arıyor. Umre sünnet olsa da insan hayatında dönüm noktasıdır. Kişinin manevi dünyasını değiştirmesine fırsat verir. Umre kişisel açıdan manevi gelişim yolculuğudur. Umreye gidenler Resulullah’ın sokaklarında dolaşmıyor. Yaşadığı zamanda yolculuğa çıkmak istiyor. Bu nedenle umrecilerimize bu manevi iklimi yaşatabilmek için görevlilerimizin Siyer-i Nebi'yi çok iyi bilmeleri gerekiyor. Umremiz bir af sözleşmesi olmalı.”

Seminerin başlangıcında bir selamla konuşması yapan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise Ataullah İskenderi’nin, “Allah katında kıymet ve değerini öğrenmek istiyorsan, seni hangi işte ikame ettiğine ve hangi halde tuttuğuna bak!” sözünü hatırlatarak; “Din görevlisi muallimdir. Din görevlilerimiz bu bilinçle hareket ederek görevini etkin, verimli ve başarılı bir şekilde yapmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Seminer kapsamında Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı ile Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel de birer sunum yaptılar.

Din görevlilerinin görüş ve önerilerini paylaştığı seminer, umreci sayısının artırılması ve organizasyonun geliştirilmesi yönünde atılacak adımların istişare edilmesiyle son buldu.

Antalya Adalet Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Tesisleri’nde düzenlenen ve iki gün süren seminere Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, Antalya İl Müftüsü Osman Artan ile emekli ve görevde bulunan personel katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan