Gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleriyle yurt içinde ve yurt dışında İslami ilimler alanında insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfı, bu kapsamda başlattığı “Uluslararası Öğrenci Sempozyumları”nı sürdürüyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan sempozyum, 28-29 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

“Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerle ülkemizdeki öğrenciler arasında kültürel zenginlik anlamında bilgi paylaşımı ve ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek” amacıyla başlatılan sempozyumun bu yılki teması, “İslam Dünyasında Gençlik ve Sivil Toplum” olacak.

İslam dünyasındaki gençlik faaliyetleri ve sivil toplumun konuşulacağı sempozyumda; “bugün ve tarihteki örnekleri, İslam coğrafyası ve Türkiye’deki gençlik çalışmaları, karşılaşılan zorluklar, gençlik ve sivil toplum çalışmalarının geleceği” gibi konuların masaya yatırılacak.

Ayrıca “sosyal medyanın yaşattığı dönüşüm ve gönüllülük çalışmaları” da önemli konu başlıkları arasında yer alacak.

İlki 2014 yılında Bursa’da düzenlenen Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’nun beşincisi, Ankara’da Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Sempozyumun bilim kurulunda başta Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş olmak üzere 12 farklı üniversiteden 17 akademisyen yer alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfından eğitim desteği alan lisans ve lisansüstü öğrenciler başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin katılarak tebliğ sunacağı sempozyumun başvuruları, www.tdvegitimkultur.org adresinden yapılabilecek.

Başvurular 15 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek.

“TDV 5.  Uluslararası Öğrenci Sempozyumu” hakkında detaylı bilgiye www.tdv.org adresinden ulaşılabilecek.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin daha sonra kitaplaştırılarak kültür hayatına kazandırılması hedefleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan